Printz Publishing: Stark feelgood och bra bredd trots turbulent år

Christoffer Holst, Printz Publishing. Bild: Juliana Wiklund

Förläggare Christoffer Holst önskar sig ett uppsving för översatt litteratur, förutspår fortsatt framgång för historiska romaner och noterar ett rekordår för Printz Publishing.

Hur skulle du summera 2023?
– Det har varit ett lite skakigt år i branschen, men Printz har faktiskt gjort ett rekordår, både vad det gäller omsättning och resultat. Feelgoodgenren är stark och vi har haft flera böcker som stuckit iväg, men även flera fungerande serier där backlisteffekten varit stor vid nya släpp. En bra bredd, helt enkelt.

Vad önskar du dig inför 2024?
– Jag önskar mig fler översatta succéer, från många olika förlag. Ett uppsving för översatta romaner vore väldigt bra för oss alla, oavsett genre.

Vilka trender tror du kommer att prägla bokbranschen det kommande året?
– Jag tror att historiska romaner kommer att vara fortsatt starka, och jag är övertygad om att många förlag letar efter sådana. Och så räds jag lite att reportageböcker och liknande faktatitlar kommer få ännu större konkurrens av poddar och andra medier. 

Vilka böcker från 2023 vill du lyfta fram?
– Vår största framgång har varit Ruth Kvarnström-Jones De fenomenala fruntimren på Grand Hotel, men Karin Härjegård är också oerhört populär. Och så fick vi ju släppa Jojo Moyes sprillans nya roman Andra kvinnors liv som gick över förväntan, även om hon alltid säljer i en klass för sig. 

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,