Printz Publishing rekryterar två nya förläggare

Anna Levahn (i mitten) får in två nya förläggare som kollegor i Printz Publishing: Jennifer Lindström från Norstedts och Anna Hirvi Sigurdsson från Piratförlaget.

Printz Publishing har hittat en och en halv ersättare för Christoffer Holst. Det blir Anna Hirvi Sigurdsson från Piratförlaget. Och dessutom Jennifer Lindström på Norstedts som kommer att jobba mer med Printz Publishing än hon redan gör.

– Det här känns otroligt roligt! Jag är så glad över att få bli en del av gänget på Printz och ser väldigt mycket fram emot samarbetet med förlagets härliga författare, säger Anna Hirvi Sigurdsson i ett pressmeddelande.

Efter 17 år på Piratförlaget med författare som Kristina Appelqvist, Jacob Lindfors och Emma Hamberg börjar nu Anna Hirvi Sigurdsson som ny förläggare hos Printz Publishing.

Printz Publishing tappade i början av året Christoffer Holst som bestämde sig för att frilansa och satsa på sitt författarskap. Han rekryterades sedan av Pia Printz (grundare av Printz Publishing). Förlaget har därför letat efter en ersättare som de nu hittat.

Printzgänget utökas även ytterligare med Jennifer Lindström, förläggare på Norstedts. Jennifer arbetar redan med en del av Printz titlar och kommer fortsättningsvis att dela sin tid mellan Printz och Norstedts.

– Printz Publishing är lite av en modern förlagssaga. Pia, Anna och Christoffer har gjort ett fantastiskt arbete med att sätta feelgoodgenren på kartan. Det ska bli väldigt roligt att få vara med på den fortsatta resan, säger Jennifer Lindström. 

Intresset för tjänsten som förläggare har varit stort, enligt Printz Publishing.

– Men Anna var den första jag kom att tänka på när det blev aktuellt för oss på Printz att anställa en förläggare. Dels för att vi har roligt tillsammans såklart men framför allt för att hon är en skicklig förläggare med lång erfarenhet. Jag är säker på att både Annas och Jennifers kunskaper och engagemang för underhållningsgenren kommer att berika förlaget och våra författare, säger Anna Levahn, sälj- och marknadsansvarig på Printz.

Jennifer Lindström har redan börjat sitt arbete och Anna Hirvi Sigvardsson ansluter i slutet av maj.

Fotnot: Printz Publishing är sedan 2018 en del av Norstetds förlagsgrupp som i sin tur ägs av Storytel.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.