Deckardebuterar i mogen ålder

Författaren Barbro Guaccero. Pressbild.

Vid 79 års ålder debuterar Barbro Guccero med deckaren I skuggan av pilträden. En ruggig bladvändare om det lilla samhället i Småland som en solig försommardag på 60-talet vaknar upp till nyheten att det går en serievåldtäktsman och mördare lös.

Om boken:
Det är i slutet av 1960-talet i den lilla småländska staden Vidstad. Anna-Karin Hermansson går ut för att fira sin studentexamen med några vänner – men hon kommer aldrig hem igen. Dagen efter hittas hennes livlösa kropp i ån.

Kriminalkommissarie Hugo Nilsson får ärendet på sitt bord. Som om han inte har fullt upp med sitt äktenskap som håller på att gå i kras så visar det sig även att den mördade flickan är hans sons flickvän.

När Hugo tillsammans med sina kollegor inser att mordet hänger samman med en rad andra olösta mord och överfall på unga kvinnor i bygden, förstår de också att det rör sig om en förövare som snart kommer slå till igen. Och i ett samhälle där alla känner varandra, verkar ingen känna en mördare …

I skuggan av pilträden är en spännande, historisk deckare av debutanten Barbro Guaccero, som bor på en gård i södra Italien och som tidigare arbetat med mat och vin. Det är första delen i serien om Hugo Nilsson och hans team i Vidstad.

Om författaren:
Barbro Guaccero föddes i Lund 1944 och är uppvuxen både i Lund och Småland, där hon tillbringade barndomens somrar. Redan i början av 1970-talet lämnade hon Sverige för att jobba som designer i Italien. Hon har även arbetat som vinagent och bor numera tillsammans med sina 8 hundar och två katter på en gård i södra Italien.

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.