Kamilla Oresvärd i tvåboksavtal med Bokfabriken

Författaren Kamilla Oresvärd. Foto: Pressbild.

Kamilla Oresvärd ska ge ut två nya delar i Vargön-serien på Bokfabriken. Den femte boken i serien kommer till lagom till jul … 2024.

– Det känns otroligt roligt att återvända till ett Vargön i julskrud, särskilt som jag vet att många har väntat och längtat efter att få läsa mer om Mona Schiller och de övriga. Det kändes också naturligt att ge Bokfabriken fortsatt förtroende som förlag, eftersom de har gett ut de tidigare böckerna i serien med mycket gott resultat, säger Kamilla Oresvärd i ett pressmeddelande.

För två månader släpptes hennes senaste bok, Illusionisten som är andra delen i Greta Leikler-serien, på Norstedts.

Sedan debuten 2015 (på Hoi förlag) har Kamilla Oresvärd skrivit tre olika deckarserier varav två har getts ut av Bokfabriken. Hennes böcker är sålda till ett flertal länder och två av dem har blivit nominerade i Storytel Awards.

Nu fortsätter Oresvärd den hyllade Vargönserien på Bokfabriken och släpper den femte delen i serien, som inleddes med Brudslöjan 2019, lagom till julen 2024.

– Kamillas förmåga att kombinera isande spänning med ett brokigt och levande persongalleri, i en småstadsmiljö som är både igenkännbar och gåtfull, gör henne till en av de allra vassaste i deckargenren. Det är som en tidig julklapp att få jobba vidare med Kamilla och Vargönserien, säger Johanna Rydergren, förläggare, i samma pressmeddelande.

Kamilla Oresvärd är uppvuxen i Vänersborg, i närheten av Vargön. Hon är före detta kommunikationsdirektör, numera författare på heltid och bosatt i Göteborg. Vargönserien består av Brudslöjan (2019), Älvdansen (2020), Vinterströmmen (2020) och Skamsnaran (2021).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter