Författarfonden delar ut 160 stipendier i höstomgången

💰 Stipendieregn. På fredagen fick 1 184 sökande besked om från Sveriges författarfond besked om de fått ett stipendieum eller ej i höstomgången. Tillgängliga medel tillät att totalt 160 ansökningar (14 %) kunde bifallas. Totalt fördelades 10,9 Mkr till de skattefria ettåriga stipendierna (70 000 – 157 500 kr) och om man räknar ihop alla åren i de fleråriga ytterligare 17,8 Mkr på skattepliktiga tre- och femåriga.
Fyra ansökningar beviljades tioåriga långtidsstipendier på tre prisbasbelopp (idag 157 500 kr/år): Ida Börjel, Carl-Michael Edenborg, Sven Olov Karlsson och Ylva Mörk.
För att förstå värdet av ett skattefritt ettårigt arbetsstipendium på 100 000 kr så motsvarar det ett förskott på över 200 000 kr. Merparten av pengarna kommer ur den del av biblioteksersättningen som ej tillfaller den utlånade upphovsmannen utan läggs i en stipendiepott.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,