Det är dags för digital träff för läsfrämjande i dagarna två

En digital träff för läsfrämjande inleder december. Bild: iStock

December inleds med en två dagars digital träff för läsfrämjande, i år med temat Läsandets politik och retorik. Hur har man pratat om läsande genom tiderna?

På torsdag och fredag hålls årets träff för läsfrämjande med temat Läsandets politik och retorik. Det är ett digitalt arrangemang som även kan ses i efterhand.

Programmet är digert med programpunkter om skolbibliotek, modersmål, bildningens status och en titt på hur Finland gör, allt under ledning av författaren och journalisten Augustin Erba.

Läsrådet bildades 2021 och är en del av Kulturrådet med uppdrag att fokusera på läsfrämjande insatser för barn och unga. Temat är valt med detta i åtanke, säger Nina Ström på Kulturrådet.

– Vi ville ha ett tema som knöt an till det. Hur har man pratat om läsande tidigare, genom åren?

Nina Ström har svårt att välja någon favorit bland programpunkterna.

– Jag ser fram emot alla, vi har fått ihop ett fantastiskt program. Men det är klart, paneldiskussioner brukar ha något speciellt.

Det är för sent att anmäla sig för att se träffen i direktsändning, men den spelas in och kommer senare att gå att se i en textad version. Även en skrift kommer att sammanställas under våren. Mer information finns på Kulturrådets hemsida.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.