Här är de fyra som kan vinna Årets deckardebutant 2022

Årets deckardebutant 2022
Fyra deckardebutanter kan vinna pris: Charlotte Al-Khalili (foto: Foto: Kajsa Göransson), Lisa Christensen (Pressbild), Ulf Kvensler (foto: Thron Ullberg) och Victor Pavic Lundberg (foto: Thron Ullberg).

Det har blivit dags för Svenska Deckarakademin att nominera årets bästa svenska deckardebuter. Fyra författare har chans att vinna: Charlotte al-Khalili, Lisa Christensen, Ulf Kvensler och Victor Pavic Lundberg.

Svenska Deckarakademin har tidigare nominerat kandidater till Årets bästa svenska kriminalroman och Årets bästa till svenska översatta kriminalroman 2022.

Fyra romaner har vunnit läsgruppens gillande när det gäller de författare som debuterat med en deckare under året:

Charlotte al-Khalili bor i Stockholm och har tidigare kommit med Skörda storm, en roman om intrigerande karriärklättrare.

Lisa Christensen debuterade 2020 med romanen Spela roll. Hon bor i Stockholm och arbetar med marknadsföring.

Ulf Kvensler är skådespelare, regissör och manusförfattare. Han har skapat och varit huvudförfattare för teveserier som Solsidan, Kvarteret Skatan och Vår tid är nu.

Victor Pavic Lundberg är uppvuxen i Mariestad och bosatt i Stockholm. Han är journalist och teveproducent på Aftonbladet.

Vem som vinner debutpriset avslöjas vid Deckarakademins höstmöte i Eskilstuna den 20 november.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.