Ny bok med Alfons Åberg till jubileumsåret

Gunilla Bergström, skaparen av barnboksfiguren Alfons Åberg, hann vara med och tänka ut hur jubileumsboken skulle se ut innan hon gick bort 2021. Foto: Marcus Lindblad

Den älskvärde barnbokshjälten Alfons Åberg fyller 50 år i år, vilket firas bland annat med en ny bok, sammanställd av författaren Gunilla Bergström.

”Hon var för trött för att jobba, sa hon. Men så ringde hon upp mig i juli 2021 – en månad innan hon gick bort – och hade tänkt ut hela upplägget: Den skulle visa Alfons i olika åldrar, inte Alfonsböckerna genom fem decennier, som vi först planerat. Och som alltid med Gunilla var hennes val av upplägg och urval av titlar så självklara. När hon berättade om sin idé var det som att få facit”, säger Sofia Hahr, Gunillas förläggare sedan 2009, i ett pressmeddelande.

I ”Stora boken om Alfons” ingår fem böcker: ”God natt, Alfons Åberg”, ”Listigt, Alfons Åberg”, ”Vad sa, pappa Åberg?”, ”Var är bus-Alfons?” och ”Hur långt når Alfons?”.

Dessutom innehåller boken presentationer av Alfons vänner och familj.

Stora boken om Alfons ges ut den 20 maj.

Stora boken om Alfons

Stora boken om Alfons

  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-05-20
  • ISBN: 9789129736960
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.