Urhunden till Sara Bergmark Elfgren, Karl Johnsson och Anneli Furmark

Serieromanen Vei – bok 1 och 2 är skrivna av Sara Bergmark Elfgren och tecknade av Karl Johnsson.

Seriepriset Urhunden har delats ut för 2021 och 2020. Årets pris går till Anneli Furmark för ”Gå med mig till hörnet” och förra årets pris till Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson för fantasyberättelsen ”Vei 2”.

Furmarks skildring av medelålders kärlek och passion hyllas för att den gestaltar något som är både ”personligt och allmängiltigt”.

Bergmark Elfgrens och Johnssons verk tar avstamp i den nordiska mytologin och beskrivs som ”över trehundra sidors nordisk fantasyopera”. De båda volymer som har getts ut är resultatet av sju års arbete.

”Andra delen i Sara Bergmark Elfgrens och Karl Johnssons fantasyberättelse Vei kombinerar flyhänt det episka äventyret – en sedan årtusenden pågående kamp mellan gudar – med ett psykologiskt trovärdigt berättande”, skriver juryn i sin motivering.

Urhunden har delats ut av Seriefrämjandet sedan 1987. Tidigare har bland andra Nina Hemmingsson och Mats Jonsson fått det.

Rättad: En tidigare version saknade detaljer om årtal och pristagare.

Prisbelönta serieromaner

Gå med mig till hörnet

Gå med mig till hörnet

  • Förlag: Ordfront Förlag
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-10-15
  • ISBN: 9789177751304
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,