Engelska rättigheter för Linnea Axelssons Aednan sålda till USA

Författaren Linnea Axelsson. Foto: Sofia Runarsdotter.

Bonnier Rights har sålt Linnea Axelssons Augustprisbelönta poesiroman Aednan till amerikanska förlaget Knopf. De har köpt de engelska världsrättigheterna och kommer att distribuera romanen även utanför USA.

– Vi är otroligt glada att se Aednan på Knopfs poesilista, det är utan tvekan en perfekt matchning. Det är alltid glädjande när en bok finner ett nytt internationellt hem hos ett hängivet team. Vi är nöjda med att en så viktig berättelse nu når en ännu större läsekrets genom en engelsk översättning, säger Johanna Lindborg, senior agent på Bonnier Rights, i ett pressmeddelande.

Aednan har sålts i över 15 000 exemplar i kartonnage i Sverige och belönades med Augustpriset i den skönlitterära klassen 2018. Boken är tidigare såld till Finland. Den engelska översättningen är tänkt att utkomma hösten 2022.

– Vilken extraordinär bok Linnea Axelsson har skrivit. Sättet den samlar och placerar ut tystnad som snö – den utsökta avfasningen av dess båge. Hur den använder tid för att berätta vad tiden har suddat ut. Och den intima värmen hos hennes karaktärer som tar form på sidorna. Jag är så glad att vi kan föra den till våra läsare på engelska i Saskia Vogels översättning, säger John Freeman, ansvarig redaktör på Alfred A. Knopf.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,