ANNONS

Boken Dagspöket på sjukhus vinner Förskolebarnens litteraturpris 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Årets vinnare av Förskolebarnens litteraturpris, och därmed förskolebarnens favoritbok, är Dagspöket på sjukhus av Jujja Wieslander och Jens Ahlbom (Rabén och Sjögren). Boken gavs ursprungligen ut 2011 på Natur & Kultur och är en av fem bilderböcker om Dagspöket. Den första kom ut 1994 efter att ha gått som serie i barnradion. Den förskola som skickade in bäst motivering enligt juryn är Klippans förskola, avdelning Smaragden, i Jönköping som vinner 10 000 kr. Även författaren och illustratören belönas med 10 000 kr att dela på.
Juryn skriver i sin motivering: ”Att det läspande Dagspöket fortsätter att locka till läsning, skratt, tankar och samtal stod klart när juryn läst de många fina motiveringarna från olika förskolegrupper till varför just Dagspöket på sjukhus skulle vinna årets omröstning: boken är kul, tokig och spännande men också lite sorglig. Avdelningen Smaragden på Klippans förskola i Jönköping fångar kort och koncist kombinationen av knasighet och allvar, och fördjupar utifrån barnens empatiska perspektiv bokens kärna, att inte bli sedd.”
Förskolebarnens litteraturpris delas ut av ILT Inläsningstjänst.

Dagspöket på sjukhus

Dagspöket på sjukhus

  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2018-06-08
  • ISBN: 9789129708530

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL