ANNONS

Ingrid Carlberg och Steve Sem-Sandberg är nu officiellt ledamöter av Svenska Akademien. Arkivbild: Anders Wiklund/TT.

Nya ledamöter skrivs in i Akademien på försenad sammankomst

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Svenska Akademiens två nya ledamöter, journalisterna och författarna Ingrid Carlberg och Steve Sem-Sandberg, ska skrivas in under en försenad sammankomst.

Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst skulle egentligen ägt rum den 20 december i fjol. Men på grund av pandemin är det först nu, i mitten av april, som sammankomsten blir av. Av samma skäl var det ett avskalat evenemang, utan vare sig inbjudna gäster eller den sedvanliga kungliga representationen på plats i Börssalen vid Stortorget i Stockholm.

Två nya ledamöter har invigts, journalisterna och författarna Ingrid Carlberg och Steve Sem-Sandberg.

Ingrid Carlberg efterträder Göran Malmqvist på stol 5 och Steve Sem-Sandberg tar över Kristina Lugns stol nummer 14. När de skrev in sig i sällskapet genom att signera Akademiens stadgebok från 1786 var det i en förinspelad sändning som allmänheten fick ta del av ceremonin.

De nya ledamöterna kommer inte heller att hålla några inträdestal förrän nästa högtidssammankomst, den 20 december i år.

– Förhoppningsvis då med den koreografi som instiftaren, kung Gustav III, föreskrivit, sade Akademiens direktör Bo Ralph under sammankomsten.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL