Bokmässan 2021 blir ett hybridevent – både fysiskt och digitalt

Frida Edman, mässansvarig för Bokmässan i Göteborg. Foto: Svante Örnberg.

Bokmässan i Göteborg den 23–26 september 2021 kommer att bli ett hybridevent med studiosamtal på Svenska Mässan som direktsänds på Bokmässan Play.

Det blir ett fysiskt event på Svenska Mässan i höst. I de stora mässhallarna byggs stora moderna TV-studior upp, med plats för fysisk studiopublik i den omfattning som restriktionerna tillåter. Och samtidigt fortsätter Bokmässan Play att utvecklas för den digitala publiken.

– Nu tar vi Bokmässan ytterligare ett steg in i framtiden genom att skapa ett hybridevent med över 10 studior på Svenska Mässan i Göteborg, publik på plats, nya koncept och utveckling av Bokmässan Play. Trots den osäkra tid vi lever i är intresset stort hos förlag, samarbetspartners samt besökare. Det är ett tecken på att Bokmässan är en angelägenhet för alla och en motor för svensk litteraturekonomi, säger Frida Edman, ansvarig för Bokmässan i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Bokmässan 2020 blev ett helt och hållet digitalt evenemang som direktsändes på streamingtjänsten Bokmässan Play. 2021 är Bokmässan tillbaka på Svenska Mässan i Göteborg i form av ett hybridevent, där både den digitala och fysiska upplevelsen är i fokus.

– Seminarieprogrammet är Bokmässans hjärta. Med fullt fokus på samtalen utvecklar vi nu formaten vidare för att passa både en publik på plats och digitalt. Vi har fått in närmare 800 förslag, intresset är jättestort från både förlag och andra arrangörer. Och årets utgivning ser väldigt lovande ut, så det kommer bli ett häftigt program, säger Oskar Ekström, programchef för Bokmässan.

En nyhet för 2021 är Bokmässan Deals, en digital marknadsplats med försäljning av till exempel böcker och utbildningar – den typ av erbjudanden som normalt återfinns i mässmontrarna. Bokmässan Deals öppnar redan den 24 augusti, och utställarna har möjlighet att ha kvar eller variera sina erbjudanden året ut. För att stärka upp bokförsäljningen ytterligare planeras det också för viss bokförsäljning på plats.

Inför 2022 planeras en återkomst av Bokmässan så som många känner den, med utställning, scen- och monterprogram samt seminarier och samtal.

Biljetterna till Bokmässan 2021 släpps i april. Programmet för årets Bokmässa presenteras den 24 augusti.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,