ANNONS

Bokmässan 2021 blir ett hybridevent – både fysiskt och digitalt

Frida Edman, mässansvarig för Bokmässan i Göteborg. Foto: Svante Örnberg.

Bokmässan i Göteborg den 23–26 september 2021 kommer att bli ett hybridevent med studiosamtal på Svenska Mässan som direktsänds på Bokmässan Play.

Det blir ett fysiskt event på Svenska Mässan i höst. I de stora mässhallarna byggs stora moderna TV-studior upp, med plats för fysisk studiopublik i den omfattning som restriktionerna tillåter. Och samtidigt fortsätter Bokmässan Play att utvecklas för den digitala publiken.

– Nu tar vi Bokmässan ytterligare ett steg in i framtiden genom att skapa ett hybridevent med över 10 studior på Svenska Mässan i Göteborg, publik på plats, nya koncept och utveckling av Bokmässan Play. Trots den osäkra tid vi lever i är intresset stort hos förlag, samarbetspartners samt besökare. Det är ett tecken på att Bokmässan är en angelägenhet för alla och en motor för svensk litteraturekonomi, säger Frida Edman, ansvarig för Bokmässan i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Bokmässan 2020 blev ett helt och hållet digitalt evenemang som direktsändes på streamingtjänsten Bokmässan Play. 2021 är Bokmässan tillbaka på Svenska Mässan i Göteborg i form av ett hybridevent, där både den digitala och fysiska upplevelsen är i fokus.

– Seminarieprogrammet är Bokmässans hjärta. Med fullt fokus på samtalen utvecklar vi nu formaten vidare för att passa både en publik på plats och digitalt. Vi har fått in närmare 800 förslag, intresset är jättestort från både förlag och andra arrangörer. Och årets utgivning ser väldigt lovande ut, så det kommer bli ett häftigt program, säger Oskar Ekström, programchef för Bokmässan.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

En nyhet för 2021 är Bokmässan Deals, en digital marknadsplats med försäljning av till exempel böcker och utbildningar – den typ av erbjudanden som normalt återfinns i mässmontrarna. Bokmässan Deals öppnar redan den 24 augusti, och utställarna har möjlighet att ha kvar eller variera sina erbjudanden året ut. För att stärka upp bokförsäljningen ytterligare planeras det också för viss bokförsäljning på plats.

Inför 2022 planeras en återkomst av Bokmässan så som många känner den, med utställning, scen- och monterprogram samt seminarier och samtal.

Biljetterna till Bokmässan 2021 släpps i april. Programmet för årets Bokmässa presenteras den 24 augusti.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL