Manustävling: Saga Egmont ska utse Sveriges nästa internationella deckarstjärna

Denise Rudberg leder juryn som ska utse vinnaren i Saga Egmonts deckartävling. Foto: Kristian Pohl

Saga Egmont och Lindhardt og Ringhof arrangerar en tävling där vinnaren blir översatt till tio språk och utgiven globalt och får ett kontrakt värt 100 000 kr. Juryn leds av Denise Rudberg.

Under 2021 utlyser Saga Egmont tillsammans med Lindhardt og Ringhof en manustävling där vinnaren erhåller ett förlagskontrakt på 100 000 kronor. Den vinnande titeln ges ut i tryckt format i Danmark av Lindhardt og Ringhof, och i Sverige och i digitalt format i resten av världen av Saga Egmont.

– Den svenska deckaren är en klassiker med ett världsrykte som aldrig tycks sina. En bra deckare är alltid aktuell och vi på Saga vill helt enkelt att en internationell publik ska få ta del av en riktigt bra svensk spänningsroman. Det är på tiden att Sverige får en global deckartävling, säger Stephanie Andén, redaktionschef på Saga Sverige & Saga Finland.

Vinnaren utses av en jury ledd av stjärnförfattaren Denise Rudberg. Övrig jury, tillsammans med tävlingsvillkor, kommer att annonseras i slutet av januari. 

Den vinnande boken i deckartävlingen kommer att översättas till bland annat engelska, spanska, tyska, franska och danska.

– Med våra många internationella Saga-avdelningar och -samarbetspartners och våra globala distributionsnätverk har vi nu en helt unik möjlighet att lyfta våra författare i de flesta delar av världen. Det vill vi fira genom att lansera den nästa stora deckarstjärnan – inte bara på de stora europeiska marknaderna utan också i USA och Latinamerika, säger Lasse Horne, direktör på Saga. 

Saga är ett av Europas största digitala förlag med en utgivning på fler än 30 språk.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.