Denise Rudberg leder juryn som ska utse vinnaren i Saga Egmonts deckartävling. Foto: Kristian Pohl

Manustävling: Saga Egmont ska utse Sveriges nästa internationella deckarstjärna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Saga Egmont och Lindhardt og Ringhof arrangerar en tävling där vinnaren blir översatt till tio språk och utgiven globalt och får ett kontrakt värt 100 000 kr. Juryn leds av Denise Rudberg.

Under 2021 utlyser Saga Egmont tillsammans med Lindhardt og Ringhof en manustävling där vinnaren erhåller ett förlagskontrakt på 100 000 kronor. Den vinnande titeln ges ut i tryckt format i Danmark av Lindhardt og Ringhof, och i Sverige och i digitalt format i resten av världen av Saga Egmont.

– Den svenska deckaren är en klassiker med ett världsrykte som aldrig tycks sina. En bra deckare är alltid aktuell och vi på Saga vill helt enkelt att en internationell publik ska få ta del av en riktigt bra svensk spänningsroman. Det är på tiden att Sverige får en global deckartävling, säger Stephanie Andén, redaktionschef på Saga Sverige & Saga Finland.

Vinnaren utses av en jury ledd av stjärnförfattaren Denise Rudberg. Övrig jury, tillsammans med tävlingsvillkor, kommer att annonseras i slutet av januari. 

Den vinnande boken i deckartävlingen kommer att översättas till bland annat engelska, spanska, tyska, franska och danska.

– Med våra många internationella Saga-avdelningar och -samarbetspartners och våra globala distributionsnätverk har vi nu en helt unik möjlighet att lyfta våra författare i de flesta delar av världen. Det vill vi fira genom att lansera den nästa stora deckarstjärnan – inte bara på de stora europeiska marknaderna utan också i USA och Latinamerika, säger Lasse Horne, direktör på Saga. 

Saga är ett av Europas största digitala förlag med en utgivning på fler än 30 språk.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »