Ann-Marie Skarp på Piratförlaget längtar efter att få ha medarbetarna på samma plats igen. Foto: Pressbild. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Sommarserien 2020 – Ann-Marie Skarp: Olyckligt att författare inte kan medverka i aktiviteter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ann-Marie Skarp på Piratförlaget saknar att bolla tankar med flera personer när medarbetare jobbar på distans, och ser just smittspridningen som en viktig fråga för branschen i höst.

Boktuggs Sommarserie rullar vidare och idag är det dags för Piratförlaget där Ann-Marie Skarp, förlagschef och VD, tittar tillbaka på en annorlunda vår i skuggan av coronapandemin.

– Vi ger ju mest ut skönlitteratur och den försäljningen har ju sedan tidigare förflyttats kraftigt till digitala plattformar som snarare fått en skjuts av karantäner och isolering. Den fysiska försäljningen såg till en början ut att få en nedgång men det har hittills inte blivit så farligt som vi befarade. Mycket olyckligt är det förstås att författare inte kan medverka i några aktiviteter som ju är så viktigt i samband med lansering, säger Ann-Marie Skarp.


ANNONS


Hur har corona påverkat det dagliga arbetet?
– Flera på förlaget arbetar på distans medan jag själv, som har promenadavstånd till förlaget, befinner mig på förlaget. Det går förvånansvärt bra att arbeta på det här sättet, men det är förstås inget man önskar i det långa loppet. Det är svårt att bolla tankar med flera personer när man inte befinner sig på samma plats, tycker i alla fall jag.

Vilken är den viktigaste frågan i bokbranschen i höst?
Jag måste nog svara att utvecklingen när det gäller smittspridningen. Den frågan kommer att påverka enormt mycket.

Har du något somrigt läsminne, vad brukar du läsa på somrarna?
– Jag brukar inleda sommaren med att läsa några gamla godingar, för att få riktig avkoppling med läsandet. I år tänker jag, liksom uppenbarligen många med mig, läsa om Sjöwall Wahlöö.

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

Som vanligt ber vi också om tre böcker ur vårens eller sommarens utgivning som lästips till Boktuggs läsare. Ann-Marie Skarp väljer två spänningsböcker och så en tidningsdrottnings berättelse.

  • De rättslösa: ”Malin Thunberg Schunkes initierade och dramatiska skildring om människor utan några rättigheter i Europa idag.”
  • Tystnadens torn: ”Mina och Magnus Dennerts debutroman om när det skrämmande näthotet blir verklighet.”
  • Kvinnoarvet: ”Amelia Adamos tänkvärda och kloka bok om hennes väg från invandrad liten bebis med ensamstående mor till firad tidningsdrottning.”

Är det någon aktuell bok från något annat förlag som du/ni tänkt ”den måste jag läsa i sommar”?
– Jag kommer utan tvekan att läsa Ulf Lundells Vardagar 3. Men även Stina Jacksons Ödesmark och Annika Norlins novellsamling, Jag ser allt du gör.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL