ANNONS

Förläggaren för Palmeboken Den osannolika mördaren: ”Vi hade tryckt till rejält på förhand”

Journalisten Thomas Pettersson. Foto: Ola Kjelbye

Skandiamannen pekas ut som Olof Palmes mördare. Förlaget Offside press hade varit förutseende och sett till att Thomas Petterssons bok från 2018 fanns på lager.

Skandiamannen Stig Engström mördade Olof Palme, menar chefsåklagare Krister Petersson i en presskonferens den 10 juni 2020. Viktiga tips och fakta som ledde fram till uppklarandet presenterades av journalisten Thomas Pettersson, först i en artikel i magasiner Filter i maj 2018 och därefter i boken Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme som gavs ut av Offside press i augusti 2018.

Hur kommer det sig att ni trodde på den här boken från första början?
– Det fanns en extremt gedigen bakgrund i form av tolv års research av Thomas Pettersson och ett par års samarbete med Filters chefredaktör Mattias Göransson. Den publicering i Filter som föregick boken var väldigt noga övervägd, och boken var sedan en vidareutveckling av Filterreportaget inklusive nya intervjuer med Mårten Palme och andra relevanta personer, säger Tobias Regnell, förlagschef Offside Press, till Boktugg.

Stig Engström, även kallad Skandiamannen. Bild ur boken Den osannolika mördaren av Thomas Pettersson. Foto: Offside press/Polisen

Boken har hittills sålt i omkring 15 000 exemplar, exklusive ljud- och ebok.

Har ni vågat trycka till inför dagens presskonferens eller kommer ni att göra det nu efter beskedet?
– Vi hade tryckt till rejält på förhand eftersom vi kände oss trygga i vad som skulle komma. Däremot har vi inte vetat vad polisen skulle komplettera med – de har ju befogenheter och tillgång till material som en journalist inte har. I svarande stund (presskonferens pågår) vet vi inte heller hur mycket nytt som kommer från åklagare/polis, säger Tobias Regnell.

Protokoll från Engströms vittnesmål. Bild ur boken Den osannolika mördaren av Thomas Pettersson. Foto: Offside press/Polisen

Boken om Skandiamannen och Palmemordet

Andra böcker om Palmemordet

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL