ANNONS

Robert Gustafsson spelar Skandiamannen i filmatisering av bok om Palmemordet

Robert Gustafsson ska spela Stig Engström i en ny serie för Netflix. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Robert Gustafsson ska spela Stig Engström i Netflix-serien ”Den osannolike mördaren”. Serien är baserad på den prisbelönta boken Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme från 2018, skriven av Thomas Pettersson.

”Att få gestalta Stig Engström är både en spännande utmaning och ett stort ansvar, men också något av en terapi. Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna – och det är jag inte ensam om att känna”, säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande.

I rollerna syns även Eva Melander, Mikael Persbrandt och Peter Andersson. Serien i fem delar ska regisseras av Charlotte Brändström och Simon Kaijser och produceras av FLX.

”Den osannolike mördaren” får premiär på Netflix 2021.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL