Robert Gustafsson spelar Skandiamannen i filmatisering av bok om Palmemordet

Robert Gustafsson ska spela Stig Engström i en ny serie för Netflix. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Robert Gustafsson ska spela Stig Engström i Netflix-serien ”Den osannolike mördaren”. Serien är baserad på den prisbelönta boken Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme från 2018, skriven av Thomas Pettersson.

”Att få gestalta Stig Engström är både en spännande utmaning och ett stort ansvar, men också något av en terapi. Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna – och det är jag inte ensam om att känna”, säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande.

I rollerna syns även Eva Melander, Mikael Persbrandt och Peter Andersson. Serien i fem delar ska regisseras av Charlotte Brändström och Simon Kaijser och produceras av FLX.

”Den osannolike mördaren” får premiär på Netflix 2021.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL