Håkan Norebäck debuterar med roman om skuld och försoning

Håkan Norebäck debuterar med romanen En sista vinter på Bokförlaget Forum. Foto: Gabriel Liljevall

Efter en lång rad varierande jobb genom åren, och efter en masterexamen i fri konst från Konstfack kom jag fram till att skrivandet är det enda som erbjuder tillräckligt många omöjliga utmaningar för att räcka livet ut. Det är det enda som aldrig tar slut, det enda som aldrig blir ointressant. Det är fruktansvärt svårt, stundtals vidrigt, men om de stängda dörrarna öppnas är smaken av frihet ljuvligare än någonsin.

Under arbetet med min debutroman En sista vinter blev jag fängslad av Jonny Bergmans livsöde och kände mig tvungen att låta honom berätta sin historia. Antagligen måste det vara så för att jag ska vara tillräckligt motiverad och lyckas behålla koncentrationen. En berättelse måste gripa tag i mig, den måste överraska, chocka och beröra. Den måste vara mer än jag förväntat mig. Om jag inte ägnade mig åt det här skulle jag förmodligen spela tv-spel, ta varma bad och mata änderna i parken tillsammans med ungarna.

En sista vinter

En sista vinter

”En sista vinter” är en stark debutroman om skuld och försoning. Om en pojke som dog, och om att vända hem till något som kanske inte längre finns. Det är blyertsgrå december och Jonny är på väg till den döende hemorten för första gången på länge. Hans pappa är sjuk och mamman vill att hela familjen ska samlas och fira jul. Nu ska allt bli bra. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,