ANNONS

Håkan Norebäck debuterar med roman om skuld och försoning

Håkan Norebäck debuterar med romanen En sista vinter på Bokförlaget Forum. Foto: Gabriel Liljevall

Efter en lång rad varierande jobb genom åren, och efter en masterexamen i fri konst från Konstfack kom jag fram till att skrivandet är det enda som erbjuder tillräckligt många omöjliga utmaningar för att räcka livet ut. Det är det enda som aldrig tar slut, det enda som aldrig blir ointressant. Det är fruktansvärt svårt, stundtals vidrigt, men om de stängda dörrarna öppnas är smaken av frihet ljuvligare än någonsin.

Under arbetet med min debutroman En sista vinter blev jag fängslad av Jonny Bergmans livsöde och kände mig tvungen att låta honom berätta sin historia. Antagligen måste det vara så för att jag ska vara tillräckligt motiverad och lyckas behålla koncentrationen. En berättelse måste gripa tag i mig, den måste överraska, chocka och beröra. Den måste vara mer än jag förväntat mig. Om jag inte ägnade mig åt det här skulle jag förmodligen spela tv-spel, ta varma bad och mata änderna i parken tillsammans med ungarna.

En sista vinter

En sista vinter

”En sista vinter” är en stark debutroman om skuld och försoning. Om en pojke som dog, och om att vända hem till något som kanske inte längre finns. Det är blyertsgrå december och Jonny är på väg till den döende hemorten för första gången på länge. Hans pappa är sjuk och mamman vill att hela familjen ska samlas och fira jul. Nu ska allt bli bra. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Amerikanska författaren Terry Goodkind är död

Terry Goodkind är mest känd för sin fantasyserie Sanningens svärd (Sword of Truth) vars första elva delar översattes till svenska (uppdelade i totalt 25 delar) av B Wahlströms och Damm förlag under 90- och 00-talen. Serien har sålt i över 25 miljoner exemplar världen över och blivit översatt till fler än 20 språk. Den låg också till grund för tv-serien Legend of the Seeker som sändes 2008–2010.
Goodkind hade dyslexi och började skriva först som 45-åring. Han debuterade år 1994 med Wizard’s first rule (Sökaren och Trollkarlens första regel i den svenska översättningen).

Läs hela artikeln »