ANNONS

Simon & Schuster 2019: Minskad försäljning och vinst

Amerikanska storförlaget Simon & Schuster (som ingår i ViacomCBS) rapporterar minskad försäljning med 1 procent, till 825 miljoner dollar (motsvarande 8 miljarder kronor) och ett rörelseresultat EBITDA på 143 (153) miljoner dollar för 2019. Ett svagt fjärde kvartal då man dels inte hade någon bästsäljare motsvarande 2018 års Fear av Bob Woodward och dels fick ökade kostnader genom strafftullar på böcker tryckta i Kina. Digitala ljudböcker ökade med 15 procent och eböcker med 1 procent. (Publishers Weekly)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se