ANNONS

Författaren Neil Gaiman gjorde underverk för antikvariatet Petersfield Bookshop

Neil Gaiman hjälpte lokal bokhandel i sina gamla hemtrakter. Arkivbild: Chris Pizzello.

En deppig bokhandlare twittrade ”Inte en enda bok såld idag. 0.00 pund. Vi tror att det kan vara första gången någonsin” och erbjöd 25 procent på hela sortimentet om någon ville hjälpa dem. Neil Gaiman var en av många som retweetade.

Petersfield Bookshop, en fristående bokhandel (eller egentligen antikvariat) i Hampshire, England, lyckades helt oväntat vända sin sämsta försäljningsdag på hundra år till en solskensdag. Allt började med medarbetaren Robert Sansoms deppiga tweet om att han denna dystra, regniga dag inte lyckats sälja en enda bok, vilket han beskrev som bokhandelns bottenrekord.

Bara några timmar senare hade han fått in beställningar på drygt 13 000 kronor, skriver The Guardian. Förklaringen stavas Neil Gaiman, fantasyförfattaren som är uppvuxen i Hampshire. Han hade sett bokhandelns tweetdepp och skickat det vidare till sina egna följare varav många svarade med att helt enkelt lägga beställningar till Petersfield Bookshop, ett antikvariat som specialiserat sig på kartor och begagnade böcker.

Några timmar senare twittrade bokhandeln igen: ”Vilken kväll! Vi har blivit helt överväldigade på ett bra sätt. Vi har 1100 nya följare. Vi har massor av nya bokbeställningar. Vi har över 300 meddelanden och många frågar efter böcker… Tack så väldigt mycket till alla!”

En bokhandlares tweet fick många att hjälpa till.
Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se