Topplistorna över årets mest sålda böcker under 2019 inkluderar titlar som Knacka på, Hon som måste dö, Ålevangeliet, Hjärnstark och En bur av guld. Bakgrundsfoto: iStock.

Topplistorna för hela 2019: Årets mest sålda böcker i Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vilka böcker sålde bäst under 2019? Här är topplistorna för romaner, fackböcker, barnböcker, pocketböcker, ljudböcker och eböcker. Camilla Läckberg finns med på många av dem men även en nu 28 år gammal bok av Anna-Clara Tidholm.

Spelar det någon roll vilken bok som säljer mest? Är det bara ett resultat av marknadsföring eller är det så att de bästa böckerna faktiskt säljer flest exemplar? Därom tvista de lärde. Sanningen är sannolikt en kombination av att lyckas nå igenom bruset med en bra titel och ett fängslande innehåll. Så låt oss genast kasta oss över listorna (du hittar hela listorna längst ner i artikeln, inklusive länkar till mer information om varje bok).

En klassisk bilderbok sålde mest 2019

Barnböcker: Den mest sålda barnboken under förra året var Anna-Clara Tidholms storsäljande bilderbok Knacka på! som svenska föräldrar läst för sina barn ända sedan den kom ut den 1 januari 1992. Nyutgåvan som toppar förra årets lista släpptes 2016 så inte ens den var ”ny”. Dessutom låg den på femte plats när vi summerade de mest sålda böckerna i Sverige 2018.

En mer överraskande storsäljare hittar vi på andraplatsen: Sommarskuggan och halloween-buset av Tina Mackic som släpptes först i september men sålde så bra under hösten och i julhandeln att det räckte för att knuffa ner Martin Widmark till tredjeplatsen. Han kunde å andra sidan trösta sig med att ha hela sex böcker på listan, mer än någon annan författare.

Författarparet Agnes och Elias Våhlund red vidare på framgångarna med Handbok för superhjältar och hade fyra böcker på topp 20 över de mest sålda barnböckerna.

Camilla Brinck hade två Musse & Helium-böcker på listan. Ljudbokssuccén som blivit en pappersbokssuccé.

Lagercrantz vs Kepler vs Läckberg

Skönlitteratur: Frågan är vad som imponerar mest, att den sjätte boken i Millenniumserien också blir årets mest sålda eller att förra årets mest sålda bok lyckas sälja så mycket att den tar andraplatsen även 2019?

Hon som måste dö av David Lagercrantz blev den mest sålda romanen 2019. Hur mycket som skiljde till tvåan Lazarus av Lars Kepler vet vi inte. Det är extra intressant med tanke på att Lazarus i storpocket ligger på 19:e plats. Kanske sålde de två formaten tillsammans mer än Lagercrantz?

Camilla Läckberg fick nöja sig med tredjeplats med första boken i sin nya serie, En bur av guld, och visade att hon fortfarande är deckardrottningen. Hon följdes nämligen inte av några andra kvinnor utan en trio herrar i varierande åldrar och genrer: 1794 av Niklas Natt och Dag som därmed följde upp succédebuten. På femte plats Den andra dödssynden av Jan Guillou som varit frekvent på topplistorna de senaste trettio (?) åren. Och på sjätte plats Bränn alla mina brev av Alex Schulman som återupprättat sitt rykte som författare.

En given fråga i sammanhanget är vilka författare som ”säljer” bättre som ljudbok och ifall detta påverkat deras försäljning av pappersböcker? Å andra sidan känner vi igen många titlar från den här topplistan även hos prenumerationstjänsterna och även på ljud- och ebokslistan nedan.

Pocketböcker: Här kan vi tala om två olika ”maktskiften”. Dels har fackbokspocketkungen Thomas Erikson (som sålt oändligt många Omgiven av idioter-pocketar de senaste åren) ersatts av Anders Hansen vars bok Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna gick från fjärde plats 2018 till första plats på pockettoppen 2019.

Det andra skiftet är att de tre följande placeringarna på pockettopplistan är relativt nya svenska författare. Hyllade Karin Smirnoff på andra plats med debutromanen Jag for ner till bror före en annan debutroman, Silvervägen av Stina Jackson, och på fjärde plats inte lika nya, men som kanske fått ett genombrott, Mattias Edvardsson med En helt vanlig familj.

Allt jag fått lära mig om ålar, skärmar och en klubb

Fackböcker: Låt oss titta lite på tätkvartetten bland fackböckerna. Inte oväntat blev det höstens mest hypade fackbok som sålde allra mest, i kraft av bland annat Augustpriset. Ålevangeliet av Patrik Svensson som brädade en biografi som fått många lovord: Allt jag fått lära mig av Tara Westover.

På tredje plats hittar vi sedan en bok i tiden, Skärmhjärnan av Anders Hansen som träffat rätt med ännu en bok (han låg ju etta på pockettoppen med sin förra bok). Och så på fjärde plats spurtade en reportagebok in: Klubben av Matilda Gustavsson.

Förra årets mest sålda fackbok, Factfulness, lyckades ta två placeringar på listan med två olika format. Imponerande.

Årets ljudbokstopplista omfattar, liksom ebokstoppen, inte läsning/lyssning via prenumerationstjänster som Storytel, Bookbeat och Nextory. Men den visar ändå trenden mot digitala böcker eftersom endast två av de tjugo mest sålda titlarna är i formatet CD-skiva, resterande är MP3-filer för nedladdning.

De två översta titlarna är samma på båda listorna: Camilla Läckbergs En bur av guld före Hon som måste dö av David Lagercrantz. Två intressanta titlar med tanke på att Läckberg blockerades från Storytel under flera månader på grund av konflikten mellan Bonnierförlagen och Storytel. Samtidigt som Lagercrantz bok var exklusiv för Storytel och inte gick att komma åt på Bookbeat och Nextory. Hur har detta påverkat försäljningen av download för ljudbok/ebok? Kanske fanns det kunder på prenumerationstjänsterna som inte kunde vänta utan köpte dessa titlar?

Förlagstoppen: de har flest placeringar på årstopplistorna

Det är lätt att se att Bonnierförlagen dominerar årstopplistorna. De fyra förlag som har flest antal titlar totalt på de sex listorna är alla Bonnierförlag. Flest av alla har Albert Bonniers Förlag med 16 placeringar, vilket är fler än Bokförlaget Forum och Bonnier Audio har med tolv vardera. Totalt har Bonnierförlagen lagt beslag på 68 av de 120 placeringarna.

68: Bonnierförlagen (Albert Bonniers Förlag 16, Bokförlaget Forum 12, Bonnier Audio 12, Bonnier Carlsen 10, Bonnier Fakta 7, Månpocket 7, Bonnier Pocket 2, Max Ström 2)

18: Norstedts förlagsgrupp (Norstedts Förlag 8, Rabén & Sjögren Förlag 5, B Wahlströms 2, Printz publishing 2, Massolit Förlag 1)

9: Bookmark Förlag

6: Piratförlaget

5: Harper Collins Nordic och Natur & Kultur

2: Ordfront Förlag och Tukan (Bokförlaget Nona 1, Tukan förlag 1)

1: Alfabeta Bokförlag, Bokförlaget Polaris, Louise Bäckelin Förlag, Pub Lic, Roos & Tegnér

Nu är det dags för dig att kasta dig över topplistorna och göra dina egna analyser. Och ifall du klickar dig vidare och läser mer om en bok och vill köpa den så har du två vägar om du vill gynna Boktugg:
1. Gå till din lokala bokhandel och köp boken där – men tala om att du läste om boken på Boktugg.
2. Klicka vidare till någon av nätbokhandlarna via våra köplänkar så får vi en liten kickback och har råd att fortsätta analysera topplistor och skriva om bokbranschen.

(Topplistorna för ljudböcker och eböcker nedan omfattar endast fysisk distribution och download, inte streaming. Det ryktas vara på gång med bättre topplistor som omfattar även de 600 000 eller fler som lyssnar och läser digitalt via streamingtjänsterna)

(inom parentes placering på oktober månads topplista 2019, ny innebär alltså inte nödvändigtvis att boken är utgiven i november 2019)

Topp 20 mest sålda barnböckerna 2019

1. (5) Knacka på! av Tidholm, Anna-Clara (Alfabeta Bokförlag), Board book, utk: 2016-08-09
2. (Ny) Sommarskuggan och halloween-buset av Mackic, Tina (Rabén & Sjögren Förlag), Inbunden, utk: 2019-09-27
3. (Ny) Filmmysteriet av Widmark, Martin (Bonnier Carlsen), Inbunden, utk: 2019-08-26
4. (Ny) Musse & Helium. Mysteriet med hålet i väggen av Brinck, Camilla (B Wahlströms), Inbunden, utk: 2018-05-07
5. (Ny) Jul i Valleby. Det stora strömavbrottet av Widmark, Martin (Bonnier Carlsen), Inbunden, utk: 2019-10-30
6. (1) Handbok för superhjältar. Handboken av Våhlund, Elias & Våhlund, Agnes (Rabén & Sjögren Förlag), Inbunden, utk: 2017-05-29
7. (Ny) Trollet är inte hemma av Lerin, Lars (Bonnier Carlsen), Halvklotband, utk: 2019-09-18
8. (8) Handbok för superhjältar. Röda masken av Våhlund, Elias & Våhlund, Agnes (Rabén & Sjögren Förlag), Inbunden, utk: 2017-10-26
9. (6) Handbok för superhjältar. Vargen kommer av Våhlund, Elias & Våhlund, Agnes (Rabén & Sjögren Förlag), Inbunden, utk: 2018-12-07
10. (Ny) LasseMajas sommarlovsbok. En dag på stranden av Widmark, Martin (Bonnier Carlsen), Inbunden, utk: 2019-04-29
11. (Ny) Brandkårsmysteriet av Widmark, Martin (Bonnier Carlsen), Inbunden, utk: 2014-08-28
12. (Ny) Cafémysteriet av Widmark, Martin (Bonnier Carlsen), Inbunden, utk: 2013-09-30
13. (Ny) På ny kula av Kinney, Jeff (Bonnier Carlsen), Kartonnage, utk: 2019-11-05
14. (4) Handbok för superhjältar. Ensam av Våhlund, Elias & Våhlund, Agnes (Rabén & Sjögren Förlag), Inbunden, utk: 2018-04-27
15. (Ny) Musse & Helium. Jakten på Guldosten av Brinck, Camilla (B Wahlströms), Inbunden, utk: 2019-04-12
16. (2) Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor av Favilli, Elena & Cavallo, Francesca (Max Ström), Inbunden, utk: 2017-08-16
17. (Ny) Modemysteriet av Widmark, Martin (Bonnier Carlsen), Inbunden, utk: 2016-09-01
18. (Ny) Pixi adventskalender – Jan Lööf av Författare, Flera (Bonnier Carlsen), Häftad, utk: 2019-09-23
19. (Ny) Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor av Luik, Colette van & Nordlund, Anna (Max Ström), Inbunden, utk: 2019-08-15
20. (Ny) Pixi säljförpackning serie 231 av (Bonnier Carlsen), Häftad, utk: 2019-01-11

Topp 20 mest sålda skönlitterära böckerna 2019

1. (Ny) Hon som måste dö av Lagercrantz, David (Norstedts Förlag), Inbunden, utk: 2019-08-22
2. (1) Lazarus av Kepler, Lars (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk: 2018-10-19
3. (Ny) En bur av guld av Läckberg, Camilla (Bokförlaget Forum), Inbunden, utk: 2019-04-11
4. (Ny) 1794 av Natt och Dag, Niklas (Bokförlaget Forum), Inbunden, utk: 2019-09-18
5. (Ny) Den andra dödssynden av Guillou, Jan (Piratförlaget), Inbunden, utk: 2019-08-28
6. (5) Bränn alla mina brev av Schulman, Alex (Bookmark Förlag), Inbunden, utk: 2018-11-12
7. (Ny) Jag ser dig av Jungstedt, Mari (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk: 2019-06-04
8. (Ny) Kniv av Nesbø, Jo (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk: 2019-06-26
9. (14) En högre rättvisa av Hjorth, Michael & Rosenfeldt, Hans (Norstedts Förlag), Inbunden, utk: 2018-10-31
10. (Ny) Broder Jakob av Schepp, Emelie (Harper Collins Nordic), Inbunden, utk: 2019-03-18
11. (Ny) Löparna av Tokarczuk, Olga (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk: 2019-11-01
12. (Ny) Bergens stjärnor av Moyes, Jojo (Printz publishing), Inbunden, utk: 2019-10-03
13. (Ny) Skamvrån av Sarenbrant, Sofie (Bookmark Förlag), Inbunden, utk: 2019-05-20
14. (Ny) Folk med ångest av Backman, Fredrik (Bokförlaget Forum), Inbunden, utk: 2019-04-25
15. (4) Till minne av en villkorslös kärlek av Gardell, Jonas (Norstedts Förlag), Inbunden, utk: 2018-08-22
16. (Ny) I hemlighet begravd av Sten, Viveca (Bokförlaget Forum), Inbunden, utk: 2019-10-21
17. (18) Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket av Jonasson, Jonas (Piratförlaget), Inbunden, utk: 2018-08-17
18. (Ny) Jamåhonleva av Roslund, Anders (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk: 2019-07-19
19. (Ny) Lazarus av Kepler, Lars (Albert Bonniers Förlag), Storpocket, utk: 2019-03-12
20. (Ny) Den rödaste rosen slår ut av Strömquist, Liv (Ordfront Förlag), Danskt band, utk: 2019-08-30
Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Topp 20 mest sålda fackböckerna 2019

1. (Ny) Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Svensson, Patrik (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk: 2019-07-30
2. (Ny) Allt jag fått lära mig av Westover, Tara (Natur & Kultur), Inbunden, utk: 2019-03-09
3. (Ny) Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda av Hansen, Anders (Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2019-03-01
4. (Ny) Klubben av Gustavsson, Matilda (Albert Bonniers Förlag), Kartonnage, utk: 2019-11-20
5. (3) Min historia av Obama, Michelle (Bokförlaget Forum), Inbunden, utk: 2018-11-13
6. (Ny) Guinness World Records 2020 av (Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2019-09-05
7. (2) Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv : berättelsen om mitt yrkesliv av Persson, Leif G. W. (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk: 2018-06-29
8. (Ny) Portionen under tian : bra mat för dig, din plånbok och planeten av Olvenmark, Hanna (Ordfront Förlag), Inbunden, utk: 2018-12-04
9. (Ny) 100 svenska dialekter av Lindström, Fredrik (Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2019-11-01
10. (Ny) Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv – hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare av Chatterjee, Rangan (Norstedts Förlag), Inbunden, utk: 2019-01-03
11. (Ny) BLISS : De nya antiinflammatoriska nycklarna till ett längre, godare liv av Borelius, Maria (Harper Collins Nordic), Inbunden, utk: 2019-04-09
12. (Ny) Handbok i inredning och styling av Ramstedt, Frida (Roos & Tegnér), Inbunden, utk: 2019-03-21
13. (6) Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten av Borelius, Maria (Harper Collins Nordic), Inbundet, utk: 2018-01-02
14. (Ny) Mosleymetoden : gå ner i vikt och förbättra din hälsa med enkelt trestegsprogram av Mosley, Dr Michael (Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2019-08-26
15. (Ny) Prosecco är svaret på allt av (Tukan förlag), Inbunden, utk: 2018-12-19
16. (Ny) Factfulness av Rosling, Hans; Rosling, Ola & Rosling Rönnlund, Anna (Natur & Kultur), Häftad, utk: 2019-06-08
17. (1) Factfulness : Tio knep som hjälper dig förstå världen av Rosling, Hans; Rosling, Ola & Rosling Rönnlund, Anna (Natur & Kultur), Inbunden, utk: 2018-04-05
18. (7) Guinness World Records 2019 av (Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2018-09-11
19. (Ny) Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris av Carlberg, Ingrid (Norstedts Förlag), Inbunden, utk: 2019-09-18
20. (Ny) Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat av Clase, Mia & Nertby Aurell, Lina (Bonnier Fakta), Danskt band, utk: 2018-08-29

Topp 20 mest sålda pocketböckerna 2019

1. (4) Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna av Hansen, Anders (Månpocket), Pocket, utk: 2018-05-03
2. (Ny) Jag for ner till bror av Smirnoff, Karin (Bokförlaget Polaris), Pocket, utk: 2019-04-16
3. (6) Silvervägen av Jackson, Stina (Månpocket), Pocket, utk: 2018-11-26
4. (Ny) En helt vanlig familj av Edvardsson, Mattias (Månpocket), Pocket, utk: 2019-02-12
5. (Ny) En andra chans av Moyes, Jojo (Printz publishing), Pocket, utk: 2019-02-13
6. (Ny) Ett mörker mitt ibland oss av Jungstedt, Mari (Bonnier Pocket), Pocket, utk: 2019-05-09
7. (Ny) Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström av Bremmer, Fatima (Månpocket), Pocket, utk: 2019-04-09
8. (Ny) Bränn alla mina brev av Schulman, Alex (Bookmark Förlag), Pocket, utk: 2019-05-08
9. (1) 1793 av Natt och Dag, Niklas (Månpocket), Pocket, utk: 2018-03-27
10. (Ny) Syndabocken av Sarenbrant, Sofie (Bookmark Förlag), Pocket, utk: 2019-04-15
11. (Ny) Bokhandeln på Riverside Drive av Skybäck, Frida (Louise Bäckelin Förlag), Pocket, utk: 2019-04-12
12. (Ny) Tatueraren i Auschwitz av Morris, Heather (Bokförlaget Nona), Pocket, utk: 2019-06-28
13. (Ny) Sommar på den lilla ön i havet av Colgan, Jenny (Massolit Förlag), Pocket, utk: 2019-05-15
14. (15) Kvinnan i fönstret av Finn, A. J. (Månpocket), Pocket, utk: 2018-10-16
15. (Ny) Det som göms i snö av Gerhardsen, Carin (Bookmark Förlag), Pocket, utk: 2019-06-15
16. (Ny) De vänsterhäntas förening av Nesser, Håkan (Bonnier Pocket), Pocket, utk: 2019-04-29
17. (Ny) Motiv X av Ahnhem, Stefan (Månpocket), Pocket, utk: 2019-03-12
18. (Ny) Tre timmar av Roslund, Anders (Piratförlaget), Pocket, utk: 2019-04-11
19. (Ny) Arv och miljö av Hjorth, Vigdis (Natur & Kultur), Pocket, utk: 2019-07-20
20. (Ny) På egen hand av Keyes, Marian (Norstedts Förlag), Pocket, utk: 2019-03-13

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

Topp 20 mest sålda eböckerna (download) 2019

1. (Ny) En bur av guld av Läckberg, Camilla (Bokförlaget Forum), Epub, utk: 2019-04-11
2. (Ny) Hon som måste dö av Lagercrantz, David (Norstedts Förlag), Epub, utk: 2019-08-22
3. (13) Silvervägen av Jackson, Stina (Albert Bonniers Förlag), Epub, utk: 2018-05-22
4. (Ny) Kniv av Nesbø, Jo (Albert Bonniers Förlag), Epub, utk: 2019-06-26
5. (Ny) Jag ser dig av Jungstedt, Mari (Albert Bonniers Förlag), Epub, utk: 2019-06-04
6. (Ny) 1794 av Natt och Dag, Niklas (Bokförlaget Forum), Epub, utk: 2019-09-18
7. (2) 1793 av Natt och Dag, Niklas (Bokförlaget Forum), Epub, utk: 2017-09-13
8. (Ny) Jamåhonleva av Roslund, Anders (Albert Bonniers Förlag), Epub, utk: 2019-07-19
9. (Ny) Allt jag fått lära mig av Westover, Tara (Natur & Kultur Digital), Epub, utk: 2019-03-09
10. (Ny) Klubben av Gustavsson, Matilda (Albert Bonniers Förlag), Epub, utk: 2019-11-20
11. (Ny) Under nio nätter av Rudberg, Denise (Bokförlaget Forum), Epub, utk: 2019-10-09
12. (Ny) Mosleymetoden : gå ner i vikt och förbättra din hälsa med enkelt trestegsprogram av Mosley, Dr Michael (Bonnier Fakta), PDF, utk: 2019-08-26
13. (1) Lazarus av Kepler, Lars (Albert Bonniers Förlag), Epub, utk: 2018-10-19
14. (Ny) En helt vanlig familj av Edvardsson, Mattias (Bokförlaget Forum), Epub, utk: 2018-06-20
15. (Ny) Broder Jakob av Schepp, Emelie (Harper Collins Nordic), E-bok, utk: 2019-03-21
16. (Ny) Skamvrån av Sarenbrant, Sofie (Bookmark Förlag), E-bok, utk: 2019-05-20
17. (Ny) Det första chiffret av Rudberg, Denise (Bokförlaget Forum), Epub, utk: 2019-05-13
18. (Ny) Bränn alla mina brev av Schulman, Alex (Bookmark Förlag), E-bok, utk: 2018-11-12
19. (Ny) Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Svensson, Patrik (Albert Bonniers Förlag), Epub, utk: 2019-07-30
20. (Ny) Folk med ångest av Backman, Fredrik (Bokförlaget Forum), Epub, utk: 2019-04-25

Topp 20 mest sålda ljudböckerna (CD & download) 2019

1. (Ny) En bur av guld av Läckberg, Camilla (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2019-04-11
2. (Ny) Hon som måste dö av Lagercrantz, David (Norstedts Förlag), MP3-fil, utk: 2019-08-22
3. (7) Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna av Hansen, Anders (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2016-07-26
4. (Ny) Silvervägen av Jackson, Stina (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2018-05-22
5. (Ny) Kniv av Nesbø, Jo (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2019-06-26
6. (14) 1793 av Natt och Dag, Niklas (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2018-03-27
7. (Ny) Jag ser dig av Jungstedt, Mari (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2019-06-04
8. (1) Lazarus av Kepler, Lars (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2018-10-19
9. (Ny) Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda av Hansen, Anders (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2019-03-01
10. (Ny) Broder Jakob av Schepp, Emelie (HarperCollins Nordic), MP3-fil, utk: 2019-03-21
11. (Ny) Den andra dödssynden av Guillou, Jan (Piratförlaget), MP3-fil, utk: 2019-08-29
12. (Ny) Offer 2117 av Adler-Olsen, Jussi (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2019-11-05
13. (Ny) 1968 av Guillou, Jan (Piratförlaget), CD-skiva, utk: 2017-09-14
14. (Ny) Bränn alla mina brev av Schulman, Alex (Bookmark Förlag), MP3-fil, utk: 2018-12-05
15. (Ny) Källa Erik av Jallai, Anders (Pub Lic), MP3-fil, utk: 2018-12-05
16. (Ny) Skamvrån av Sarenbrant, Sofie (Bookmark Förlag), MP3-fil, utk: 2019-05-20
17. (Ny) 1794 av Natt och Dag, Niklas (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2019-09-18
18. (Ny) Jamåhonleva av Roslund, Anders (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2019-07-19
19. (Ny) En helt vanlig familj av Edvardsson, Mattias (Bonnier Audio), MP3-fil, utk: 2018-06-20
20. (Ny) Den andra dödssynden av Guillou, Jan (Piratförlaget), CD-skiva, utk: 2019-08-29


Fotnot: Topplistorna är sammanställda av Bokinfo på uppdrag av Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen. Med undantag för försäljningen från bokklubbar redovisar listorna försäljningen från de uppgiftslämnare som ingår i underlaget till Bokförsäljningsstatistiken, vilket omfattar en betydande andel av all försäljning av allmänlitteratur till konsument. Läs mer om statistiken och vilka återförsäljare som ingår i dataunderlaget här.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.