ANNONS

Författare stämmer förlaget Cengage för fusk med royalties på digitala böcker

En grupp författare av kurslitteratur har lämnat in en ansökan om en ”class action suit” gentemot förlaget Cengage. De anser att förlaget lurat dem på royalties från digital försäljning via Cengage Unlimited (en abonnemangsplattform) och MindTap (där Cengage lagt till multimediainslag som Quiz). Redan i oktober 2018 gjorde Cengage upp med två andra författare som lämnat in en stämning gällande kontraktsbrott. Cengages advokater menar dock att de inte bryter mot de avtal de har med författarna. (Publishers Weekly)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se