Signe Aurells dikter på USA-turné

Signe Aurell har fått en renässans tack vare Maja Heurling och Ola Sandström. Foto: Privat

Den svenska poeten och aktivisten Signe Aurells dikter tonsattes över 100 år efter utgivningen. I höst turnerar Maja Heurling och Ola Sandström med föreställningen ”Signe Aurell – Irrbloss” i USA.

Duon har turnerat med föreställningen i Sverige i drygt tre år. I september ges fyra av sångerna ut på engelska och i oktober reser Maja Heurling och Ola Sandström på turné i svenskbygderna i Minnesota, Wisconsin och Illinois.

”När jag fick de här dikterna för sju år sedan var det som att få en skatt i händerna. Signe Aurell förtjänar en plats inom svensk lyrik”, säger Maja Heurling i ett pressmeddelande.

Signe Aurell levde mellan 1889 och 1975. När hon var 24 år flyttade hon ensam till Minnesota i USA där hon var aktiv i kampen för arbetares och kvinnors rättigheter, samt kämpade för frigivandet av Joe Hill.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.