Denna artikel sponsras av författare/förlag

Katarina Byström inspirerar småbarnsfamiljer till en smidigare vardag

Katarina Byström. Foto: Lars Wahlström

I sin debutbok Familjehacks – tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv delar Katarina Byström med sig av mängder med goda och roliga råd som underlättar vardagen.

Katarina Byström driver det populära Instagramkontot @familjehacks med över 14 900 följare och en hemsida med samma namn. Det senaste tillskottet är en bok där hon har samlat sina bästa tips.

– Jag var själv på jakt efter kluriga knep som underlättar och förhärligar familjelivet. Jag startade mitt Instagramkonto för att dela med mig av de bästa hacksen men kände att jag också ville ha ett projekt med ett tydligt avslut och då blev det en bok, berättar Katarina.

I boken finns massvis med idéer kring mat och snacks. Foto: Katarina Byström

– Som småbarnsförälder ställs jag ständigt inför nya spännande utmaningar. Då tycker jag det är kul och ibland nödvändigt att hitta knep för att underlätta. Hacks för att öka chansen att hinna dricka sitt kaffe varmt kan till exempel vara oerhört värdefullt för oss småbarnsföräldrar!

Familjehacks – tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv är inte en bok om barnuppfostran utan bidrar med pepp och stöd, och lyfter fram det roliga med att ha barn. Katarina skrev den när hon var föräldraledig med det yngsta av tre barn.

– Vissa dagar skrev jag mycket, andra dagar hade minstingen vaknat innan jag hunnit logga in på datorn, säger Katarina. Jag skrev ständigt upp idéer och uppslag i telefonen för att sedan, när tid fanns, kunna testa, formulera och eventuellt fota det till boken. Livet som småbarnsförälder är ju oförutsägbart. Men det blev en bok till slut!

Boken är illustrerad och innehåller allt från lösningar på hur man tar sig an akuta utmaningar som monster under sängen till tips på planering av barnkalas. Som en guide att återkomma till och inspireras av när behovet uppstår.

– Instagram passar perfekt för hacks som kan fotas eller uttryckas med några få ord. I boken får läsaren mycket mer. Den är också mer praktisk i och med att alla tips kring en specifik utmaning finns samlade på ett ställe, säger Katarina.

Personlig utveckling är ett av Katarinas stora intressen och hon brinner för att förenkla livet på kreativa och roliga sätt. Hon har inspirerats mycket av sin egen mamma, som ofta delade med sig av sina knep utan att försöka påverka dotterns beslut kring föräldraskapet. Den ambitionen har Katarina själv tagit med sig.

Med ett delat klistermärke i varje sko blir det lättare att sätta dem på rätt fot genom att ”passa ihop” klistermärket. Foto: Katarina Byström

Har du några hacks som kan vara bra nu när det närmar sig sommarlov?
– Absolut! Det finns en hel del roliga sommarhacks att välja bland. Till exempel att frysa in melonbitar och sätta i en pinne för läskande glass. Tejpa eller spänna fast behållare med vatten till såpbubblor runt en stolpe så att de inte välter. Och våtdräkt till frusna barn! Mina barn ville med våtdräkt plötsligt bada från maj till september.

Det kommer ständigt nya utmaningar i livet som småbarnsförälder och därmed möjligheter till nya hacks, och på Instagramkontot delar Katarina flitigt nya lekfulla lösningar och kluriga knep som kan underlätta i familjelivet.

–  Jag försöker hålla mig till mitt ”ämne” och dela med mig av tips och idéer som funkat för oss utan att komma med några pekpinnar. Jag tänker att var och en är expert på sitt barn men att alla kan hitta hacks som passar in i sitt personliga familjepussel.

Ett badrumshack ur boken: Med en gummisnodd runt tvålpumpen kan man justera så att det inte kommer så mycket tvål vid varje tryck! Foto: Katarina Byström

Om författaren:
Katarina Byström
föddes 1980 och är uppvuxen i Härnösand där hon jobbar som marknadschef på familjeföretaget och driver ett Bed och Breakfast med sin sambo. Tillsammans har de tre barn. På instagramkontot @familjehacks och hemsidan familjehacks.se delar Katarina med sig av sina tips och råd till småbarnsföräldrar. Familjehacks – tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv är hennes debut.

Familjehacks : tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv

Familjehacks : tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv
Författare
Förlag Hoi Förlag AB
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor238
Vikt510 gr
Utgiven2019-05-21
SABOac
ISBN 9789176971864

Vill du gå din egen väg i ditt föräldraskap men längtar efter att få välja och vraka bland inspirerande hacks? Då är det här boken för dig! Med lekfulla lösningar och handfasta tips hjälper författaren dig att navigera genom den snåriga småbarnsdjungeln. Här hittar du inspiration för att skapa en smidig och rolig vardag som får hela familjen att må gott.

Familjehacks – tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv handlar inte om barnuppfostran utan peppar och lyfter fram det roliga med att ha barn. Du hittar enkelt och snabbt förslag på hur du kan ta dig an en akut utmaning i familjelivet som monster under sängen eller planering av barnkalas. Vanliga krämpor, syskonkärlek, hur du förbereder familjen på en ny bebis och hur du skapar ett lättstädat och praktiskt hem är bara några av de saker som du kan läsa om. Det är en given guide att återkomma till och ha nära till hands under hela småbarnstiden – fullmatad med lättillgängliga tipslistor och inspirerande bilder.

Katarina Byström föddes 1980 och är uppvuxen i Härnösand där hon jobbar som marknadschef på familjeföretaget och driver ett Bed och Breakfast med sin sambo. Tillsammans har de tre barn. På instagramkontot @familjehacks och hemsidan familjehacks.se delar Katarina med sig av sina tips och råd till småbarnsföräldrar. Familjehacks – tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv är hennes debut.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar för din/era böcker så kontakta en av våra säljare. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se