Grimwalkers släpper bok 12 i December-serien redan imorgon

Leffe och Caroline Grimwalker, Sveriges mest produktiva författare?

Förra veckan släpptes Gömstället, del 11 i December-serien av Caroline och Leffe Grimwalker. Den slutade med en rejäl cliffhanger och upprörda lyssnare undrade hur länge de behöver vänta på fortsättningen. Word Audio avslöjar nu att bok 12 kommer redan imorgon onsdag.

Ljudboksserien Döden i December vars första tio delar släpptes i ett rasande tempo under hösten 2023 och gjorde stor succé. De gavs även ut samlade i tre inbundna pappersböcker.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

December-serien var en av de tjugo mest lyssnade serierna totalt under 2023. När topplistorna för det första kvartalet 2024 släppes för några veckor sedan fanns inte mindre än åtta av de tio böckerna med på topp 100 över de mest lyssnade ljudböckerna.

När bok 11 släpptes förra veckan var den rejältefterlängtad av fansen och rusade snabbt upp på topplistorna hos ljudbokstjänsterna. På Storytel har den redan över 800 recensioner. Men det fanns också de som blev lite upprörda eftersom det inte fanns något utgivningsdatum på bok 12.

Nästan så att de rasade lite, vilket var vad författarna och förlaget hade hoppats på:

En av flera reaktioner på sociala medier.

Nu kan vi avslöja att lyssnarna inte behöver vänta så länge till.

Redan imorgon onsdag 15 maj släpper förlaget del 12, Hämnden. Leffe och Caroline avslöjade överraskningen i samband med ett releasefirande i Malmö på tisdagskvällen. Strax därpå lades ljudböcker och eböcker upp på tjänsterna inför släppet.

Författarna säger tillsammans i en kommentar:

– Våra läsare är de grymmaste som finns. Eftersom alla tjatar så förbannat fick vi lägga på ett kol. Så här kommer del 12 som en överraskning. Nu smäller det!

Totalt har serien nu sålts i drygt 400 000 exemplar inräknat ljudbok och pappersbok bara i Sverige. Word Audio räknar med att passera en halv miljon exemplar efter tolv böcker.

Är det slut nu eller blir det fler böcker i serien?
– Det kommer fler delar efter bok 12, jag såg på Carolines Instagram att hon nämnde 16 böcker i serien så Grimwalkers skriver för fulla muggar, säger Lovisa Sandberg, marknadschef på Word Audio Publishing International (WAPI).

Några utgivningsdatum för bok 13 finns dock inte i dagsläget.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Bok 12 i Decemer-serien släpps 15 maj 2024.


Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.