Författaren Karen Blixens liv blir musikal

Danska författaren Karen Blixens mångåriga vistelse i Kenya ska bli musikal. Arkivbild: Robert Goldberg.

Den danska författaren Karen Blixens liv ska bli en musikal, med utgångspunkt i hennes år i Kenya, skriver Teaternyheder.dk. Musikalen får den danska titeln ”Karen af Afrika” och världspremiären kommer att ske i Århus och Köpenhamn inom ett par år. Sedan är det meningen att föreställningen ska turnera i resten av Skandinavien och även internationellt.

Mellan åren 1914 och 1931 bodde Karin Blixen på farmen M’Bogani i Kenya, en tid som hon själv skrev om i romanen ”Den afrikanska farmen” och som 1985 blev till filmen ”Mitt Afrika” med Meryl Streep i huvudrollen.

Musikalens tillkomst är ett samarbete mellan Musikhuset Aarhus, Karen Blixen-museet, Blixens egen kulturfond och förlaget Nordiska. Musiken kommer att skrivas och produceras i USA och Kenya och berättelsen ska baseras på både Blixens litterära verk och dagböcker.

”Vi har arbetat med den här idén i riktigt många år, så det är verkligen skönt att vi nu kan komma i gång”, säger musikalens producent Jesper Winge Leisner i ett uttalande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,