ANNONS

Författaren Karen Blixens liv blir musikal

Danska författaren Karen Blixens mångåriga vistelse i Kenya ska bli musikal. Arkivbild: Robert Goldberg.

Den danska författaren Karen Blixens liv ska bli en musikal, med utgångspunkt i hennes år i Kenya, skriver Teaternyheder.dk. Musikalen får den danska titeln ”Karen af Afrika” och världspremiären kommer att ske i Århus och Köpenhamn inom ett par år. Sedan är det meningen att föreställningen ska turnera i resten av Skandinavien och även internationellt.

Mellan åren 1914 och 1931 bodde Karin Blixen på farmen M’Bogani i Kenya, en tid som hon själv skrev om i romanen ”Den afrikanska farmen” och som 1985 blev till filmen ”Mitt Afrika” med Meryl Streep i huvudrollen.

Musikalens tillkomst är ett samarbete mellan Musikhuset Aarhus, Karen Blixen-museet, Blixens egen kulturfond och förlaget Nordiska. Musiken kommer att skrivas och produceras i USA och Kenya och berättelsen ska baseras på både Blixens litterära verk och dagböcker.

”Vi har arbetat med den här idén i riktigt många år, så det är verkligen skönt att vi nu kan komma i gång”, säger musikalens producent Jesper Winge Leisner i ett uttalande.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL