Barnbokssuccén ”Handbok för superhjältar” blir musikal

Agnes och Elias Våhlund är författarduon bakom "Handbok för superhjältar". Nästa år blir böckerna musikal. Arkivbild: ANDERS WIKLUND/TT.

En av Sveriges mest sålda barnböcker blir musikal. Elias och Agnes Våhlunds ”Handbok för superhjältar” får premiär i Stockholm i februari nästa år – och går sedan ut på turné.

Den första boken i serien om nioåriga Lisa som måste bo hos sin mormor när hennes mamma jobbar i en annan stad kom 2017. Sedan dess har paret Våhlund gett ut ytterligare åtta böcker.

”Nu tar vi Sveriges modigaste nioåring till scenen. Med stunts, fantastisk musik och en historia som berör”, säger författaren Elias Våhlund i ett pressmeddelande.

Initiativet till att göra musikal av bokserien Handbok för superhjältar kommer från regissören My Blomqvist Olsberg som kontaktade författarparet 2021. Hon betonar att hon vill bevara ”själen” i böckerna om en liten flickas förvandling till superhjälte.

”Nioåriga Lisa lär sig flyga i boken och hon kommer flyga även i musikalen”, säger hon.

Musiken skrivs av Nils-Petter Ankarblom och Cecilia Mörnhed. Rollistan är ännu inte offentlig, men skådespelarna avslöjas inom kort.

Speldatum: Stockholm 1–9/2, Malmö 14–23/2, Kungsbacka 25/4–4/5, Skellefteå 30/5–1/6.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.