fbpx

Romanen ”Flickvännen” av Karolina Ramqvist blir långfilm

Jane Magnusson regisserar filmatiseringen av "Flickvännen". Foto: Daniel Nilsson / SvD / TT.

Karolina Ramqvists roman Flickvännen ska bli långfilm, skriver Dagens Nyheter. Ansvarig för att göra film av den hyllade boken från 2009 är regissören Jane Magnusson, vilket Variety var först med att rapportera.

– Det är en historia om en flickvän till en svensk gangster. Och de här flickvännerna har alltid fått väldigt lite utrymme i filmens värld. Så vi tänkte vända på det och förebilden vi har som flickvän är Lorraine Bracco från ”Maffiabröder”, säger Jane Magnusson till DN.

Tillsammans med Karolina Ramqvist skriver hon också manus. Nyligen var de tillsammans med producenten Helena Danielsson på Rotterdams filmfestival för att sälja in projektet. Där var intresset stort, enligt Magnusson.

– Folk gillar maffiafilmer. Och så tror jag också att de blev glada över att det är en kvinnlig manusförfattare, en kvinnlig regissör och en kvinnlig producent. Det är roligt att folk blir glada av en kvinnlig trio, vilket för tio år sedan snarare var en nackdel. Det är en härlig förändring i filmklimatet, säger hon till DN.

Boken Flickvännen kom ut 2009 på Wahlström & Widstrand. Karolina Ramqvist släppte senast essän Det är natten : författaren och den som skriver på Norstedts där hon i höst kommer ut med en ny roman, Björnkvinnan.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny