fbpx

Ny drömgräns: Akademibokhandelns Vänner har passerat 2 miljoner medlemmar

Cecilia Helsing, marknadschef på Akademibokhandeln.

Medlemsklubben Akademibokhandelns Vänner har sedan oktober 2015 växt snabbt. Nyligen passerade man 2 miljoner medlemmar. Nu hoppas man att det ska spilla över på Bokus Play.

Akademibokhandeln lanserade sin kundklubb, eller medlemsklubb, i oktober 2015 och ser det som ”en viktig pusselbit i Akademibokhandelns strävan att bygga lojalitet, skapa ett unikt kunderbjudande och sprida läsglädje och kreativitet till alla varje dag”.

– Vi är väldigt glada och stolta över att vår medlemsklubb fortsätter att växa i den takt den gör och att den är relevant för så många människor över hela Sverige, säger marknadschef Cecilia Helsing i ett pressmeddelande.

ANNONS

Akademibokhandelns Vänner erbjuds förmånliga vänpriser, vändagar, butiksevenemang, tips och inspiration om läsning, lärande och kreativitet. Att vara medlem i Akademibokhandelns Vänner är kostnadsfritt och man blir medlem i någon av de 107 butikerna eller via akademibokhandeln.se.

– Att vi rekryterar uppemot tusen nya vänner i snitt per dag är smått överväldigande, säger Cecilia Helsing.

Hur mycket betyder kundklubben för Akademibokhandeln?
– Akademibokhandelns Vänner betyder oerhört mycket för oss alla som jobbar inom företaget. Våra kunder är det viktigaste vi har och fokus i allt vi gör. Genom medlemsklubben kan vi kommunicera, vara relevanta och sprida läsglädje och kreativitet på ett fantastiskt sätt. Det är ju dels en viktig kommunikationskanal men också en källa till kunskap och insikt för att hela tiden utmana oss att skapa det allra bästa kunderbjudandet, säger Cecilia Helsing till Boktugg.

Beskriv resan från noll till 2 miljoner, har det varit en rak linje eller några extrema tillväxtperioder?
– Vi fick ju en enorm kickstart då vi lanserade medlemsklubben i oktober 2015. Vi rekryterade hela en miljon medlemmar på elva månader vilket var över alla förväntningar. Och här vill jag verkligen lyfta alla fantastiska medarbetare i våra butiker som gjort jobbet. Sedan har ju tillväxttakten avtagit vilket är naturligt.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

Hur stor tror ni att klubben kan bli?
– Det är svårt att säga potentialen, men för 2019 är vårt mål ytterligare 200 000 medlemmar.

Hur har det gått med kopplingen till Bokus Play och det kombinerade erbjudandet?
– Vi har precis börjat att marknadsföra Bokus Play i alla våra butiker och mottagandet från våra medlemmar har varit mycket positivt. Ett stort antal nya provabonnenter har tecknat sig för Bokus Play. Vi är väldigt stolta att vi har skapat en unik paketering för Bokus Play i kombination med fördelar på både Bokus och Akademibokhandeln. Allt för att möta den mångfacetterade kunden som pendlar mellan format och inköpskanaler. Nu fortsätter vi att vässa erbjudandet.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny