Bokförlaget Polaris rekryterar två erfarna till redaktionen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Polaris är det danska bokförlaget Politikens nya storsatsning i Sverige. Förlaget har nu rekryterat Ann-Louise Gustavsson som redaktionschef och Annie Murphy som redaktör. Båda med lång erfarenhet av den svenska bokbranschen.

Bokförlaget Polaris har en ambitiös plan att etablera sig snabbt och växa fort i Sverige. I höst planerar förlaget att lansera 15 titlar. Nu har en rekryteringsfas inletts och först att flytta in på Ludvigsbergsgatan på Södermalm blir Ann-Louise Gustavsson och Annie Murphy.

Ann-Louise Gustavsson blir ny redaktionschef på Polaris. Hon har tidigare varit förlagschef på Atlas, studerat förlagskunskap vid Berkeley University och arbetat som förlagsrepresentant för bland andra Ordfront och Atlantis.

Annie Murphy blir förlagets nya redaktör. Hon har arbetat inom Bonnierförlagen, senast på Wahlström & Widstrand som koordinator och redaktör.

– Våra rekryteringar känns toppen. Både Ann-Louise och Annie kommer att tillföra detta begynnande förlagsbygge mycket. De kommer från olika håll och bär på olika typer av erfarenhet, kompetens och intressen. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst! säger Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris i ett pressmeddelande.

Polaris har tidigare gjort klart med PR-byrå Iles som ska arbeta med det kombinerade uppdraget att öka kännedomen om det nya förlaget, dess författare och utgivning.

Bokförlaget Polaris är Sveriges kommande allmänlitterära storförlag med fokus på kvalitativ skönlitteratur och populär faktautgivning. Bakom etableringen står danska mediejätten JP/Politikens hus genom Politikens förlag tillsammans med bokbransch-veteranen Jonas Axelsson, senast vd på agenturen Partners in Stories. Polaris inleder sin utgivning i höst lagom till bokmässan i Göteborg där man kommer att delta. Bland annat ingår debutanten Elisabeth Norebäck i listan, vars domestic noir ”Säg att du är min” redan sålts till 20 länder.

HJÄLP OSS: Bli en Boktugg Supporter idag. Stödprenumeration från 10 kr/mån

 

Bilden: Ann-Louise Gustavsson och Annie Murphy är två tunga nyrekryteringar för Polaris Förlag.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL