fbpx

Bokförlaget Polaris rekryterar två erfarna till redaktionen

Polaris är det danska bokförlaget Politikens nya storsatsning i Sverige. Förlaget har nu rekryterat Ann-Louise Gustavsson som redaktionschef och Annie Murphy som redaktör. Båda med lång erfarenhet av den svenska bokbranschen.

Bokförlaget Polaris har en ambitiös plan att etablera sig snabbt och växa fort i Sverige. I höst planerar förlaget att lansera 15 titlar. Nu har en rekryteringsfas inletts och först att flytta in på Ludvigsbergsgatan på Södermalm blir Ann-Louise Gustavsson och Annie Murphy.

Ann-Louise Gustavsson blir ny redaktionschef på Polaris. Hon har tidigare varit förlagschef på Atlas, studerat förlagskunskap vid Berkeley University och arbetat som förlagsrepresentant för bland andra Ordfront och Atlantis.

ANNONS

Annie Murphy blir förlagets nya redaktör. Hon har arbetat inom Bonnierförlagen, senast på Wahlström & Widstrand som koordinator och redaktör.

– Våra rekryteringar känns toppen. Både Ann-Louise och Annie kommer att tillföra detta begynnande förlagsbygge mycket. De kommer från olika håll och bär på olika typer av erfarenhet, kompetens och intressen. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst! säger Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris i ett pressmeddelande.

Polaris har tidigare gjort klart med PR-byrå Iles som ska arbeta med det kombinerade uppdraget att öka kännedomen om det nya förlaget, dess författare och utgivning.

Bokförlaget Polaris är Sveriges kommande allmänlitterära storförlag med fokus på kvalitativ skönlitteratur och populär faktautgivning. Bakom etableringen står danska mediejätten JP/Politikens hus genom Politikens förlag tillsammans med bokbransch-veteranen Jonas Axelsson, senast vd på agenturen Partners in Stories. Polaris inleder sin utgivning i höst lagom till bokmässan i Göteborg där man kommer att delta. Bland annat ingår debutanten Elisabeth Norebäck i listan, vars domestic noir ”Säg att du är min” redan sålts till 20 länder.

 

Bilden: Ann-Louise Gustavsson och Annie Murphy är två tunga nyrekryteringar för Polaris Förlag.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny