fbpx

”Kidsread blir fiasko om inte föräldrarna skärper sig”

Lagom till påsk lanseras KidsRead som Boktugg tidigare berättat. I en kaxig pressrelase konstaterar Kåre Halldén, en av grundarna, att de är helt beroende av föräldrarna för att undvika ett fiasko.

Boktugg har tidigare berättat att erfarenheterna från Readly ledde fram till ett fokus på barnböcker och en helt ny tjänst – KidsRead. Nu är det dags att stänga ner Readly och lansera KidsRead.

Så här skriver bolaget i en pressrelease:

Lagom till påsklovets lediga stunder lanseras appen Kidsread, en svensk barnbokstjänst för obegränsad läsning på surfplattan. Kidsread vänder sig till alla barn 0-12 år och deras föräldrar. Bolagets grundare hävdar att Kidsread har alla affärsmässiga förutsättningar för att skapa en succé-app i såväl Sverige som internationellt. Men de konstaterar samtidigt att det inte är tillräckligt för att lyckas.

ANNONS

”Om inte föräldrarna engagerar sig mer i hur barnen använder sin skärmtid spelar det ingen roll”, menar Kåre Halldén, vd och medgrundare i Kidsread. ”Då blir Kidsread ett fiasko, bara ännu en bortglömd app som ligger på skärmen och skvalpar.”

”Affärsmässigt har vi gjort allt rätt”, tycker Kåre Halldén. ”Vi släpper en bokapp som är busenkel att använda. Barnboksförlagen i Sverige stöttar oss genom att leverera jättefina böcker för obegränsad läsning. Och barnen och föräldrarna får tillgång till ett knökfullt bibliotek på paddan till samma pris som en storstadslatte, 49 kronor i månaden.”
”Men det krävs mer för att lyckas än att vi på Kidsread gör ett bra jobb”, fortsätter Kåre Halldén. ”Väldigt lite kommer att hända om inte föräldrarna sätter sig med barnen och paddan, och läser tillsammans. Som förälder vet jag hur svårt det är. Det är lockande att använda paddan som barnvakt. Våra tidigare erfarenheter visar dock att det går att inspirera barnen att läsa digitalt.”

Barnboks-appen Kidsread släpps först i Sverige, men siktet är redan inställt på en internationell lansering.
”Rent krasst är Sverige för litet”, konstaterar Kåre Halldén. ”Långsiktigt kan vi inte bygga upp ett mångmiljonvärde i bolaget om vi inte också etablerar oss på några större språkområden. Fast även här känner jag att vi ligger rätt affärsmässigt. Vi har redan tillgång till utländska kvalitetsbarnböcker, i första hand på engelska. Så fort vi har säkrat expansionskapital kan vi trycka på utlandsknappen.”

ANNONS

Bakom Kidsread står, förutom Kåre Halldén, medgrundaren Gustav Winberg. Duon är även initiativtagare till boktjänsten i Readly, med böcker för både vuxna och barn, en boktjänst som stängs ner sista mars.

”Vi är veteraner inom streamingtjänster för läsböcker, vi har hållit på med det här sedan 2013”, säger Gustav Winberg. ”Det är erfarenheterna från Readly som ger oss trygghet i att barnboksläsning på surfplattan kommer att slå igenom i långa loppet. Barnböcker har varit den populäraste bokkategorin i Readly. Vi har sett att de som börjar läsa barnböcker på surfplattan fortsätter med den nya vanan, och dessutom ökar dessa användare sin skärmlästid för varje månad som går.”

Inledningsvis finns appen endast för iPad.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.