Therese Karlsson är en av flera nya anställda på Saga

Therese Karlsson, ljudboksredaktör på Saga.

Digitalförlaget Saga växer så det knakar, både sett till utgivning och personal. Den senaste svenska rekryten är Therese Karlsson, som kommer jobba med ljudböcker och marknadsföring.

Det händer mycket på Saga, Egmontägda Lindhardt og Ringhofs digitala förlag. Enligt ett pressmeddelande från april 2018 meddelas att förlaget är på väg att bli en av världens största ljud- och eboksutgivare. Under 2017 passerade Saga 20 000 titlar och i år kommer det närma sig 30 000.

Saga har sin bas i Danmark men ger ut digitala böcker på både danska, engelska, tyska och svenska. Fokus är till stor del på återutgivning av äldre titlar och klassiker, men de ger även ut en betydande mängd nyare titlar.

ANNONS

Förlaget har lagt mycket krut på att etablera sig i Sverige de senaste åren, och Stephanie Andén, redaktör och rättighetschef på Sagas svenska redaktion, meddelar att det går bra för Saga i Sverige:

– Vi har haft mycket att göra på sistone och har därav anställt två nya redaktörer, samt Therese som ska fokusera på marknadsföring och verka som ljudboksredaktör. Vi ser positivt på framtiden och vår tillväxt, säger Stephanie.

Therese Karlsson började på Saga i maj 2018. Hon kommer närmast från Bokfabriken där hon arbetat som redaktör. På Saga kommer hon att jobba med ljudboksutgivning av både äldre och nyare titlar och vara ansvarig för marknadsföringen av ljudböcker.

ANNONS

– När jag kontaktades av Saga så väcktes en nyfikenhet hos mig som jag var tvungen att utforska, säger Therese. Saga är ett stort internationellt förlag med kontor i Köpenhamn, vilket innebär nya utmaningar och utvecklingsmöjligheter för mig. Att arbeta i en internationell miljö intresserar och passar mig.

Hon berättar att det känns spännande att vara med och utveckla och forma den växande svenska redaktionen, samtidigt som hon får en möjlighet att styra och följa sina projekt på ett annat sätt än tidigare.

– Ljudboksbranschen är en spännande del av bokbranschen då den växer och är i ständig utveckling. Denna utveckling vill jag vara en del av. En stor drivkraft för mig är nyfikenhet, och det finns mycket inom ljudboksbranschen att utforska, säger Therese Karlsson.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.