Bibliotek gör sig av med 25 000 böcker för att få plats med datorer

In med datorer och ut med böcker, resonerar ett bibliotek i Australien. Foto: iStock

Biblioteket i Redbank Plains utanför Brisbane, Australien, har gjort sig av med 25 000 böcker av totalt 27 000 för att få mer utrymme för datorer och mötesrum.

Det är branschsajten Books and Publishing som skriver om biblioteket i Redbank Plains som bara kommer att ha 2 000 böcker kvar efter utrensningen. De 25 000 böckerna som flyttas från biblioteket kommer emellertid inte att slängas, de förflyttas istället till ett nytt bibliotek vid Springfield Central i området intill.

– Det är en enorm minskning. Mindre än 2 000 böcker är inte ett bibliotek, säger Sheila Ireland som sitter i kommunfullmäktige.

ANNONS

De ansvariga menar att utbudet i sig inte kommer att minska eftersom låntagarna kan beställa böcker från andra närliggande bibliotek.

Men frågan är kanske var gränsen går för vad som ska få lov att kallas för ett bibliotek. Är det fortfarande ett bibliotek om datorer tar upp mer plats än böcker?

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.