Bibliotek gör sig av med 25 000 böcker för att få plats med datorer

In med datorer och ut med böcker, resonerar ett bibliotek i Australien. Foto: iStock

Biblioteket i Redbank Plains utanför Brisbane, Australien, har gjort sig av med 25 000 böcker av totalt 27 000 för att få mer utrymme för datorer och mötesrum.

Det är branschsajten Books and Publishing som skriver om biblioteket i Redbank Plains som bara kommer att ha 2 000 böcker kvar efter utrensningen. De 25 000 böckerna som flyttas från biblioteket kommer emellertid inte att slängas, de förflyttas istället till ett nytt bibliotek vid Springfield Central i området intill.

– Det är en enorm minskning. Mindre än 2 000 böcker är inte ett bibliotek, säger Sheila Ireland som sitter i kommunfullmäktige.

De ansvariga menar att utbudet i sig inte kommer att minska eftersom låntagarna kan beställa böcker från andra närliggande bibliotek.

Men frågan är kanske var gränsen går för vad som ska få lov att kallas för ett bibliotek. Är det fortfarande ett bibliotek om datorer tar upp mer plats än böcker?

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,