Hundratals gick in på stängt stadsbibliotek i Göteborg – lånade böcker

Göteborgs stadsbibliotek var stängt över allhelgonahelgen. Arkivbild: ADAM IHSE/TT.

Under lördagen var Göteborgs stadsbibliotek stängt på grund av allhelgonahelgen. Men en dörr hade av misstag lämnats olåst och hundratals besökare tog sig in på biblioteket – för att låna böcker, rapporterar P4 Göteborg.

Totalt lånades 200 böcker ut, trots att biblioteket alltså egentligen var stängt. Anna Carin Elf, enhetschef för barn och unga på Göteborgs stadsbibliotek, säger att 446 besökare tog sig in under dagen innan misstaget upptäcktes.

I biblioteket befann sig då något hundratal besökare som läste tidningar, familjer som läste böcker på barnavdelningen och personer som sökte efter boktitlar på datorerna.

– Ingenting verkar ha förstörts. Det är helt fantastiskt att man som göteborgare kan komma in till ett tomt bibliotek och sedan behandla biblioteket så kärleksfullt, säger hon till P4 Göteborg.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.