Nya samarbetspartners kring Biblioteksscenen på Bokmässan 2024

🎪 BIBLIOTEKSMÄSSA. Bok & Bibliotek heter numera Bokmässan. Men det kommer fortfarande många bibliotekarier. Biblioteksscenen tar i år plats på nya Mötesplats Bibliotek, en yta för att stärka fokus på biblioteksutställare. Nytt för i år är också att Kulturförvaltningen i Västra Götalandsregionen får sällskap av Kungliga biblioteket och Svensk biblioteksförening som scenarrangörer till Biblioteksscenen. Tillsammans presenterar de över 30 programpunkter, med fokus på bibliotekens verklighet, utmaningar och möjligheter.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.