Julkalender 2017 – lucka 3: Erik Magntorn

Erik Magntorn, redaktör, förläggare och författare.

Bakom lucka tre gömmer sig barnboksförfattaren Erik Magntorn som även arbetar som förläggare och redaktör på Ellerströms förlag och Lyrikvännen.

Erik Magntorn är en av redaktörerna på Ellerstöms förlag. Han berättar att han just nu jobbar med bland annat boken Balladen om den gamle sjömannen av Coleridge i översättning av Axel Englund som utkommer i vår.

Förutom att jobba på Ellerströms skriver Erik böcker för barn, närmare bestämt en serie absurda dagisberättelser med en spindel i huvudrollen utgivna på Lindskog förlag.

Har du tänkt läsa något särskilt i jul?
– Jag ska försöka läsa mer av Elsa Graves poesi. Vi ger ut en bok om henne i vår i samband med hennes 100-årsdag. En spännande person och författare.

Vilken är den mest minnesvärda boken som du har fått i julklapp?
– Det får bli två. När jag var tolv fick jag Iliaden och Odyssén och de öppnade ett fönster mot antiken som ännu står öppet.

Vilken är den bästa julklappsboken?
– Om jag istället får ge ett tips om en riktigt bra julklappsbok så blir det Augustus av John Williams. Williams skriver en njutbar prosa och skapar en komplex bild av Augustus genom att låte många olika röster komma till tals. I grunden är boken en tidlös skildring av vad makten gör med människan.

Augustus

Augustus

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.