Anna Lundvik och David Zimmerman tar över Lyrikvännen – flyttar tidskriften till Malmö

Anna Lundvik och poeten David Zimmerman tar över Lyrikvännen. Pressbild: Matthew Rana.

Efter 13 år överlämnar förlaget Ellerströms den anrika 65-åriga poesitidningen Lyrikvännen, till litteraturkritikern Anna Lundvik och poeten David Zimmerman. Vid årsskiftet flyttar de nya ägarna tidskriften till Malmö.

”Även i fortsättningen kommer Lyrikvännen publicera dikter av vår tids viktigaste poeter, vid sidan om framtidens röster. Vi kommer diskutera aktuella estetiska frågor, introducera centrala författarskap, och hålla svensk eller internationell poesihistoria levande”, säger den nya redaktören Anna Lundvik i ett pressmeddelande.

I februari kommer den nya redaktionens första nummer, som bland annat innehåller essäer av kritikern Sara Abdollahi och poeten Cia Rinne, samt dikter av Gabriel Itkes-Sznap och Mei-mei Berssenbrugge.

Nytt är att man introducerar en podcast, som under 2020 ska komma ut med ett avsnitt per nummer. Dessutom samarbetar man med evenemangsarrangörerna i Malmötxt om utgivningen av två diktböcker varje år.

Rättad: I en tidigare version såldes tidningen. Rätt är att den överlämnades.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.