ANNONS

Anna Lundvik och David Zimmerman tar över Lyrikvännen – flyttar tidskriften till Malmö

Anna Lundvik och poeten David Zimmerman tar över Lyrikvännen. Pressbild: Matthew Rana.

Efter 13 år överlämnar förlaget Ellerströms den anrika 65-åriga poesitidningen Lyrikvännen, till litteraturkritikern Anna Lundvik och poeten David Zimmerman. Vid årsskiftet flyttar de nya ägarna tidskriften till Malmö.

”Även i fortsättningen kommer Lyrikvännen publicera dikter av vår tids viktigaste poeter, vid sidan om framtidens röster. Vi kommer diskutera aktuella estetiska frågor, introducera centrala författarskap, och hålla svensk eller internationell poesihistoria levande”, säger den nya redaktören Anna Lundvik i ett pressmeddelande.

I februari kommer den nya redaktionens första nummer, som bland annat innehåller essäer av kritikern Sara Abdollahi och poeten Cia Rinne, samt dikter av Gabriel Itkes-Sznap och Mei-mei Berssenbrugge.

Nytt är att man introducerar en podcast, som under 2020 ska komma ut med ett avsnitt per nummer. Dessutom samarbetar man med evenemangsarrangörerna i Malmötxt om utgivningen av två diktböcker varje år.

Rättad: I en tidigare version såldes tidningen. Rätt är att den överlämnades.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se