Finalisterna klara till Publishingpriset 2017

Publishingprisets statyett.

Bland de nominerade bidragen till kommunikationstävlingen Publishingpriset 2017 finns bland annat titlar från Bokförlaget Max Ström och Natur & Kultur.

Publishingpriset delas i år ut för tjugofemte gången. Syftet är att ”synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation” och en jury bedömer bidragen utifrån olika aspekter av kommunikation, däribland grafisk design, innehåll och användbarhet.

Finalisterna till Publishingpriset 2017 offentliggjordes den 29 augusti, och bland producenterna bakom de nominerade bidragen finns en del välkända namn inom bokbranschen. Priset har i år 40 kategorier inom print, webb och film, och i genomsnitt har 6,5 bidrag nominerats i varje kategori.

ANNONS

Två bokförlag som sticker ut i nomineringslistan är Bokförlaget Max Ström, med totalt sex nominerade titlar (Dag Hammarskjöld – att bära världen, Underbara ADHD, Nobelfesten, Håkan Hellström – Sjung ditt liv, Walderstenen och We have a dream), och Natur & Kultur, med totalt fyra (En handbok om indigo, Azur – mat från Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika, Japansk grillning och Rå som sushi). Bonnierförlagen nomineras för titlarna Hemkunskap och Christer Lindarw – This is my life.

Biblioteksvärlden uppmärksammas också: Svensk biblioteksförening nomineras i kategorin Medlemssajter för www.biblioteksforeningen.se, och Biblioteksbladet (producerad av A4 Text & Form) nomineras i kategorin Medlemstidningar yrke.

Juryn kommer att utse en vinnare i varje kategori, och dessutom en vinnare av Publishingprisets Grand Prix. Prisutdelningen som leds av Jesper Rönndahl äger rum den 23 oktober 2017 på Berns i Stockholm.

ANNONS

Hela listan över finalisterna hittar du här.

Bild: Publishingprisets statyett.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.