Författare signerar 200 000 böcker

John Green berättar i ett Youtube-klipp att han ska signera (minst) 200 000 exemplar av sin nya bok. De signerade böckerna säljs med ett speciellt ISBN.

Författaren John Green, som släpper sin första bok på fem år sedan bästsäljaren The Fault in Our Stars (Förr eller senare exploderar jag), driver tillsammans med sin bror Hank Green en Youtube-kanal som de kallar för vlogbrothers. Kanalen har över 3 miljoner prenumeranter, vilket kan motivera faktumet att Greens nya bok trycks i en förstautgåva på hisnande 1,5 miljoner exemplar trots att det har varit tyst från honom i fem år.

I ett nytt klipp från vlogbrothers berättar John Green hur han under sex månader har roat sig med att signera blanka papper till förstautgåvan av hans kommande bok Turtles All the Way Down.

ANNONS

– Det har varit lite svårt att hålla det här hemligt, men när jag i förra veckan gick ut med att jag äntligen har en ny bok på väg, Turtles All the Way Down, som kommer ut den 10 oktober, då var det många som sa: Kommer du signera alla förbeställningar? Kommer alla förbeställningar att vara signerade? Nej!

turtlesNär John Greens förra bok, The Fault in Our Stars som kom ut 2012, signerade John Green (nästan) hela första upplagan på 150 000 exemplar. Men eftersom Turtles All the Way Down kommer att ha en första upplaga på 1,5 miljoner (!) exemplar, är det praktiskt omöjligt att signera alla böcker.

– Men jag kommer att signera 200 000 exemplar, förhoppningsvis lite mer, men minst 200 000, lovar John Green.

ANNONS

Hur ska då läsarna kunna försäkra sig om ett signerat exemplar? Jo, Turtles All the Way Down kommer att ha två separata ISBN: ett nummer för signerade exemplar och ett nummer för icke-signerade. Både i bokhandlar och nätbokhandlar kommer det finnas några signerade kopior av boken, så störst chans att få ett signerat exemplar är att ha koll på ISBN-numret och välja den signerade utgåvan (även om John Green påpekar att det inte är en hundraprocentig garanti för att få en signatur). Den speciella utgåvan kommer att kosta lika mycket som den vanliga, men väljer man den har man alltså ”större chans” att få en signerad bok.

– Om jag vore du skulle jag beställa den från min lokala bokhandel, tillägger han, men han säger också att och det är bara fysiska bokhandlar i USA och Kanada som kommer att kunna erbjuda signerade exemplar. För utomsocknes är det alltså nätbokhandeln som gäller.

Det är ännu inte klart när boken kommer att släppas på svenska, men enligt Greens svenska förlag Bonnier Carlsen är förhoppningen att kunna ge ut boken i nära anslutning till den engelska releasen. (Vill man lyckas kamma hem en signerad bok ska man dock köpa den engelska utgåvan.)

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.