Youtube större än Tiktok när unga vuxna hittar nya böcker att läsa

🔎 Bokfinnare. Lite oväntat är Youtube det mest populära sättet att hitta nya böcker på nätet för unga vuxna (14-25 år), enligt en undersökning som Nielsen gjort. Marginalen var inte stor, 34 % använder Youtube vs 32 % för Tiktok och 27 % för Instagram. Offline dominerar tips från vänner (41 %) och fysiska bokhandlar (36 %). Viktigaste faktorerna för att välja bok var bokbeskrivning (46 %) men även författare och omslag, skriver The Bookseller.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.