John Green-bok på lista över mest förbjudna böckerna

🔞 Bokcensur. Amerikanska biblioteksföreningen har släppt en rapport om läget på biblioteken 2023. I den finns bland annat en lista över de 13 böcker som är mest (flitigast) förbjudna, alltså de böcker som inskränkta politiker och föräldrar vill plocka bort från hyllorna. En av dem är Efter Alaska av John Green. Det återkommande temat bland censurerade böcker är att de tar upp sex och hbtq-frågor. (Publishers Weekly)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.