Macmillan stöttar nya oberoende bokhandlare

Antalet oberoende bokhandlare växer i USA. Macmillan Publishers lanserar nu nya villkor och rabatter för att stötta nya bokhandlar.

– Macmillan svarar på den fortsatta tillväxten för de oberoende bokhandlarna som försäljningskanal och vi vill stötta dem på alla sätt vi kan, säger Don O’Connor, senior fältsäljare på MacMillan till American Booksellers Association (ABA).

Macmillan Publishers har infört en ny policy med specialrabatter och andra förbättrade villkor på beställningar från förlagsgruppens böcker och fysiska audioprodukter.

ANNONS

Macmillans New Store Opening Policy för nystartade oberoende bokhandlare gäller för alla bokhandlare som öppnat en ny butik under 2017.

ABA som organiserar oberoende bokhandlare har drygt 1700 medlemmar som tillsammans driver över 2200 bokhandlar runtom i USA. Under 2016 öppnade 87 nya butiker inom ABA.

Foto: Fotolia

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.