En man som heter Ove etta på New York Times Best Seller List

Fredrik Backmans roman En man som heter Ove har tagit världen med storm. Senaste nytt från USA är att titeln nu ligger på första plats på New York Times bästsäljarlista. Totalt har ”Ove” legat på bästsäljarlistan i hela 47 veckor.

Omlaget till den engelska utgåvan av En man som heter Ove.
Omlaget till den engelska utgåvan av En man som heter Ove.

För några dagar sedan skrev vi om Fredrik Backmans nya kortroman And Every Morning the Way Home Gets Longer and Longer, som nyligen släppts i USA av Atria (Simon & Schuster) trots att boken inte är utgiven i Sverige. Nu kan vi meddela att Backmans storsäljare En man som heter Ove (A Man Called Ove) har klättrat upp på första plats på New York Times bästsäljarlista ”Paperback Trade Fiction”.

Men det är inte bara En man som heter Ove som är i rampljuset. Fredrik Backmans roman Min mormor hälsar och säger förlåt (My Grandmother Asked Me To Tell You She’s Sorry) ligger på fjärde plats på samma topplista, och har 31 veckor bakom sig på listan. Fredrik Backman har sålt över fem miljoner böcker i 40 olika länder, och succén verkar hålla i sig.

ANNONS

– Mig veterligen har ingen annan svensk icke-krimförfattare legat etta på New York Times, eller för den delen haft två böcker där samtidigt, säger Fredrik Backmans agent Tor Jonasson från Salomonsson Agency.

Backman är aktuell med romanen Björnstad som kom i september. Han skriver för närvarande på en fortsättning.

Foto: Appendix Fotografi

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.