Fredrik Backman tecknar avtal med USA-agentur

Bästsäljande författaren Fredrik Backman, som bland annat skrivit ”En man som heter Ove", har skrivit på avtal med den amerikanska agenturen United Talent Agency. Arkivbild: Johan Nilsson/TT.

Bästsäljande författaren Fredrik Backman, som bland annat skrivit ”En man som heter Ove”, har skrivit på avtal med den amerikanska agenturen United Talent Agency (UTA), skriver Variety.

Avtalet innebär bland annat att UTA kommer att representera Backman i hans förlagsverksamhet och hantera rättighets- och mediefrågor.

Den svenskfödde Backman har skrivit flera kritikerrosade romaner som ”Saker min son behöver veta om världen”, Min mormor hälsar och säger förlåt och En man som heter Ove – som låg på New York Times bästsäljarlista i 90 veckor och blivit både teater och film, först som svensk Oscarsnominerade version 2015 och sedan som amerikansk version i ”A man called Otto” med Tom Hanks i huvudrollen.

Totalt har Backman verk sålt i 20 miljoner exemplar i över 40 länder och har toppat många bästsäljarlistor.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig boktitel.

Text: Linnéa Wannefors/TT

Boktuggs fotnot: Backman bröt tidigare sitt avtal med Salomonsson Agency och har även meddelat att hans nästa bok kommer ut på ett nytt förlag istället för Forum som gett ut de senaste.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,