Denna artikel sponsras av författare/förlag

I CODA skriver Ulf Adamsson om en fiktiv nutid bakom fasaderna

I Ulf Adamssons debutroman CODA får läsaren följa med i en fartfylld berättelse med
internationella trådar i en jakt på mörka krafter som spänner över världen.

Upprinnelsen till boken var att Ulf Adamsson läste en deckare som han tyckte var dåligt skriven och sa då till sin fru, ”man kanske skulle försöka skriva en deckare”. Resultatet blev spänningsromanen CODA, en fiktiv nutidshistoria som skapar känslan av att detta skulle kunna hända, vad är det vi inte ser bakom offentlighetens välputsade fasader?

Kommunikationsexperten Karl Seger är en central karaktär i boken. Karl dras in i händelser han inte vet hur han ska hantera, men ändå måste lösa. Hur ska han hitta det dokument som avslöjar ett hemligt nätverk av högt uppsatta personer som med våldsamma och cyniska metoder vill stoppa flyktingströmmen över Medelhavet? Efter ett bombdåd i New York och fritagandet av en god väns kidnappade dotter dras Karl Seger allt djupare in i en maktkamp med förgreningar både till Venedig, London, Washington och Köpenhamn. En jakt och en maktkamp som till slut får sin oväntade upplösning efter några till synes obegripliga mord på den skånska landsbygden.

Coda : ondskans svans

Coda : ondskans svans

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2023-01-03
  • ISBN: 9789189735439

Ulf bor tillsammans med sin fru Siv i en gammal skånegård på landet utanför Vellinge tätort. Han kallar sig ”hybridpensionär” eftersom han efter sin karriär som framgångsrik copywriter fortfarande åtar sig en del uppdrag. Stora intressen är inte minst fotboll och opera, vilket gett viss påverkan på några av bokens karaktärer. De många resorna genom åren gör att miljöbeskrivningarna i boken känns genuina, de är alla platser som Ulf besökt.

I sin yrkesroll som copywriter har Ulf Adamsson vunnit många priser för sitt skrivande.

– Formuleringsmässigt är jag van att skriva, så själva skrivandet gick bra. Historien och karaktärerna uppfann sig själva under skrivandets gång, vilket var en fascinerande upptäckt.


Utöver CODA har Ulf även gett ut en bok med kåserier och anekdoter från livet, Sånt jag lagt märke till. Att det blir en uppföljare till CODA är inte heller omöjligt.

– Det finns redan tankar i huvudet om det. På det sätt som CODA slutar finns det definitivt utrymme för en fortsättning.


Om författaren:

Ulf Adamsson bor på den skånska landsbygden utanför Vellinge. Efter en framgångsrik karriär som copywriter har han börjat skriva böcker och debuterade 2022 med Sånt jag lagt märke till, en samling kåserier. Hans första roman CODA är en spänningsroman i nutid med ett underliggande allvar.

Coda : ondskans svans

Coda : ondskans svans

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2023-01-03
  • ISBN: 9789189735439
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se