Thomas Bodström och Lana Brunell byter förlag till Bokfabriken

Författarna Thomas Bodström och Lana Brunell byter förlag till Bokfabriken för sin nästa deckare. Foto: Pressbild.

I höst kommer en ny bok i Motalaserien av Thomas Bodström och Lana Brunell. I samband med det byter de förlag till Bokfabriken.

Thomas Bodström har på sitt CV justitieminister, advokat i uppmärksammade mål, allsvensk fotbollsspelare – och författare till flera deckare och fackböcker. När Motalaserien, som Thomas Bodström gör med journalisten Lana Brunell, fortsätter har duon valt Bokfabriken som nytt förlag.

– Det ska bli väldigt spännande och roligt att ingå ett samarbete med Bokfabriken som jag redan har fått ett positivt intryck av, säger Thomas Bodström i ett pressmeddelande.

Hans medförfattare Lana Brunell är journalist med rötterna i Motala (men även verksam som sångerska).

– Det känns verkligen så roligt att få vara en del av Bokfabriken och samarbeta kring vår Motalapolis och sångerska Nina Malm. Hon fortsätter i sann pusseldeckaranda att lösa brott samtidigt som hennes journalistsyster ställer till det för henne, och privatlivet vänds upp och ner, säger Lana Brunell.

Första delen i Motalaserien med huvudpersonen Nina Malm, polisen med en parallell artistkarriär, heter Ditt hjärta är mitt (Dibb förlag) och släpptes som ljudbok och ebok av Storyside (inläst av Katarina Ewerlöf).

– Bodström & Brunells Motala-serie innehåller alla de beståndsdelar vi letar efter i modern spänningslitteratur. Vi är därför mycket glada för att ha fått förtroendet att förvalta serien vidare och samarbeta med två fantastiska författare, säger Jakob Nilsson, förläggare på Bokfabriken.

Den andra boken i serien har titeln Svart guld och berör bland annat det olagliga kräftfisket i Vättern och vad som händer när gängkriminaliteten letar sig ut till en liten ort. Boken är planerad till hösten 2022.

Thomas Bodström släppte i höstas boken Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje (Norstedts).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,