Författaren George RR Martin
Författaren George RR Martin. Arkivbild: Chris Pizzello/AP/TT.

George RR Martin bönföll HBO om fler säsonger av Game of Thrones

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

George RR Martin vädjade till tv-bolaget HBO om att spela in mer ”Game of thrones”. Om författaren hade fått sin vilja igenom hade det blivit två ytterligare säsonger, enligt en ny bok.

Avslöjandet kommer i en ny bok om HBO av den amerikanske journalisten James Andrew Miller och bygger på uttalanden från författarens agent Paul Haas. Enligt denne oroade sig Martin för att berättelsen skulle bli förhastad, skriver E Online.

”George flög till New York för att äta lunch med Plepler (HBO:s vd) och bönföll honom om att göra tio säsonger med tio avsnitt, eftersom det fanns tillräckligt med material och för att att det skulle bli en mer tillfredsställande och underhållande upplevelse”, säger Haas i boken.

Enligt boken nappade HBO-cheferna på idén, men tv-seriens upphovsmän David Benioff och Dan Weiss var trötta och ville gå vidare. ”Game of thrones” fick åtta säsonger och avslutningen 2019 blev en besvikelse för många tittare.

George RR Martin ligger bakom den ännu inte avslutade ”Sagan om is och eld”, som ligger till grund för tv-serien. Han ska ha blivit orolig redan efter den femte säsongen då seriens handling kom i kapp böckerna och Benioff och Weiss själva började bestämma vart historien tog vägen.

”Han började säga, ’ni följer inte min mall’. De första fem säsongerna höll sig till Georges vägbeskrivning, sedan lämnade de den”, säger Paul Haas i boken.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.