George RR Martin bönföll HBO om fler säsonger av Game of Thrones

Författaren George RR Martin
Författaren George RR Martin. Arkivbild: Chris Pizzello/AP/TT.

George RR Martin vädjade till tv-bolaget HBO om att spela in mer ”Game of thrones”. Om författaren hade fått sin vilja igenom hade det blivit två ytterligare säsonger, enligt en ny bok.

Avslöjandet kommer i en ny bok om HBO av den amerikanske journalisten James Andrew Miller och bygger på uttalanden från författarens agent Paul Haas. Enligt denne oroade sig Martin för att berättelsen skulle bli förhastad, skriver E Online.

”George flög till New York för att äta lunch med Plepler (HBO:s vd) och bönföll honom om att göra tio säsonger med tio avsnitt, eftersom det fanns tillräckligt med material och för att att det skulle bli en mer tillfredsställande och underhållande upplevelse”, säger Haas i boken.

Enligt boken nappade HBO-cheferna på idén, men tv-seriens upphovsmän David Benioff och Dan Weiss var trötta och ville gå vidare. ”Game of thrones” fick åtta säsonger och avslutningen 2019 blev en besvikelse för många tittare.

George RR Martin ligger bakom den ännu inte avslutade ”Sagan om is och eld”, som ligger till grund för tv-serien. Han ska ha blivit orolig redan efter den femte säsongen då seriens handling kom i kapp böckerna och Benioff och Weiss själva började bestämma vart historien tog vägen.

”Han började säga, ’ni följer inte min mall’. De första fem säsongerna höll sig till Georges vägbeskrivning, sedan lämnade de den”, säger Paul Haas i boken.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.