George RR Martin samarbetar med Marvel för att göra seriealbum av böckerna om "Wild cards". Arkivbild: Chris Pizzello/AP.

George RR Martin-böcker om ”Wild cards” blir seriealbum

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

”Game of thrones”-författaren George RR Martin samarbetar med Marvel för att göra seriealbum av science fiction-böckerna om ”Wild cards”. Seriealbumen ska baseras på berättelser som redigerats av George RR Martin som tillsammans med ett 40-tal andra författare också skrivit till bokserien.

I ”Wild cards” har jordborna blivit smittade av ett främmande virus som kallas just ”wild card” för att det drabbar så olika. Vissa får spader dam och dör. Andra blir muterade jokrar medan de som får ess begåvas med superkrafter.

Nu jobbar George RR Martin tillsammans med Marvel för att ta fram seriealbum utifrån bokserien, vilket han beskriver som ”ett privilegium” och som en ”outsinlig källa till glädje”, enligt The Guardian.

”Wild cards” publicerades i bokform första gången 1987.

Det första seriealbumet ges ut i juni i år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.