Egenutgivare-sällskap har största montern på danska Bokmässan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den 5-7 november arrangeras mässan Bogforum i Köpenhamn (dit man redan sålt 20 000 biljetter i förköp). Sajten Bogmarkedet rapporterar att den allra största montern, 500 kvadratmeter, har hyrts av NewPub som är ett sällskap för egenutgivare. På ytan ska två scener och 55 författare rymmas under helgen.
Enligt uppgift drömmer var fjärde dansk om att ge ut en egen bok och allt fler gör det. Bland annat berättas om författaren Anton Raundahl som inte hittade något förlag som vågade ge ut hans 400 sidor tjocka bok om kor. Så han gav ut på eget förlag. Boken fick sedan högsta betyg av en litteraturkritiker i tidningen Politiken.
– Många debutanter är så kallade smala och ”fina” böcker som förlagen förr var stolta över att ge ut, men som de inte längre kan passa in i sin verksamhet. Den sortens böcker finner nu nya vägar till marknaden och läsarna genom egenutgivning och con amore-mikroförlag, säger Karsten Pers på NewPub till Bogmarkedet.
Han kom själv in i egenutgivning efter att det förlag som gett ut hans bok Babykalenderen inte hade mer att ge efter 3000 exemplar. Han tog över utgivningen och har sedan sålt ytterligare 70 000 exemplar på eget förlag.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.