ANNONS

Danmarks största bokmässa Bogforum ställs in 2020

Danmarks största bokmässa, Bogforum, ställs in. Arkivbild: Scanpix/TT NYHETSBYRÅN.

Årets upplaga av Danmarks största bokmässa Bogforum, som vanligtvis arrangeras i Köpenhamn under den sista helgen i oktober, ställs in, skriver DR. 

Enligt mässchefen Andreas Nordkild Poulsen, som tidigare hävdat att arrangemanget skulle genomföras som planerat, väljer man nu att skjuta upp mässan till 2021 på grund av coronapandemin.

– En stor del av bokbranschen är inte redo att delta på mässan, då folk är nervösa och skeptiska till arrangemanget på grund av coronasituationen, säger han till DR.

ANNONS

Enligt Andreas Nordkild Poulsen finns även en oro från ledningens sida för att besökarna inte skulle våga komma till mässan, trots att man har utarbetat en plan för restriktioner kring arrangemanget.

Flera av de största danska förlagen har under våren också meddelat att man inte tänkte närvara vid Bogforum, däribland Gyldendal och Politikens Forlag.

Bogforum, som arrangerats sedan 1992, lockar vanligtvis 35 000 besökare.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se